Khachapuri rapide din aluat foietaj – e o adevărată plăcere să le gătești!

Vă prezentăm o rețetă de khachapuri din aluat foietaj, ce pot fi numite și ”khachapuri leneșe”. Într-un timp uimitor de scurt și fără efort, obțineți o gustare deosebit de fină, suculentă și aromată. Este o rețetă perfectă pentru zilele în care nu dispuneți de timp pentru a găti sau dacă v-ați pomenit cu oaspeții în prag. Bucurați-i pe cei dragi cu o gustare originală și aceasta va fi îndrăgită de toți.

INGREDIENTE

-250 g de brânză

-250 g de cașcaval

-aluat foietaj

-1 ou

-1/2 linguriță de sare

-ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălziți cuptorul.

2. Dați brânză prin răzătoare.

3. Dați cașcavalul prin răzătoare.

4. Bateți oul. Adăugați sarea și iarăși amestecați.

5. Turnați o jumătate din oul bătut în vasul cu cașcavalul ras și brânza. Amestecați. Deoarece acest deliciu se servește cu ceai dulce sau vin, el trebuie să fie puțin mai sărat decât alte feluri de mâncare. Amestecați bine.

6. Întindeți aluatul în două blaturi, cu grosimea de 2-3 mm.

7. Aranjați un blat pe suprafața de lucru și acoperiți-l cu umplutură. Stratul de umplutură nu trebuie să depășească grosimea de 1 cm.

8. Acoperiți umplutura cu celălalt blat. Lipiți bine marginile.

9. Aranjați turta obținută pe o tavă de copt, preventiv unsă cu ulei.

10. Tăiați blatul de deasupra în porții de mărimea dorită, dar nu până la sfârșit. Dacă folosiți blat rotund – tăiați felii, dacă folosiți blat dreptunghiular – tăiați porțiile pătrățele de dimensiunea dorită. Astfel, după coacere veți tăia mai simplu gustarea, iar aluatul nu se va umfla.

11. Ungeți deasupra cu oul bătut rămas. Folosiți o pensulă de silicon. Astfel, după coacere veți obține o gustare rumenă și apetisantă.

12. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 7-10 minute.

13. Tăiați gustarea obținută în porții și serviți-o cu ceai sau vin dulce.

Notă: Este important să folosiți brânză proaspătă. Aceasta trebuie să fie de o culoare albă și să nu fie uscată. Puteți folosi brânză de vacă sau de capră.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1