Khachapuri simple și rapide – cele mai gustoase plăcințele pentru weekend!

Vă prezentăm o rețetă rapidă și foarte ușoară de plăcințele georgiene. “Khachapuri” se prepară pe bază de chefir și sunt umplute cu brânză și cașcaval, au aromă intensă de usturoi și sunt absolut delicioase. Veți obține khachapuri apetisante și consistente, care se topesc în gură. Le puteți servi în calitate de gustare sau ca fel principal, înlocuind cu brio un prânz complet.

INGREDIENTE 

-1 pahar de chefir (iaurt)

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu (stins cu oțet)

-0.5 linguriță de sare

-0.5 linguriță de zahăr

-3 pahar de făină (2.5 pahare pentru aluat + 0.5 pahar pentru presărare)

-200 g brânză de vaci

-120-150 g de cașcaval

-2 căței de usturoi

-0.5 pahar de ulei rafinat (pentru prăjit)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Preparați aluatul. Puneți în chefir: sarea, zahărul și bicarbonatul de sodiu stins cu oțet. Amestecați ingredientele cu un tel.

2. Adăugați treptat făina cernută, amestecând continuu cu telul până aluatul va deveni dens.

3. Puneți aluatul pe o masă presărată cu făină și frământați un aluat moale. Puneți aluatul într-o pungă sau înveliți-l în folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

4. Umplutura. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Adăugați brânza de vaci, o priză de sare și usturoiul pisat. Amestecați umplutura bine. Împărțiți umplutura în 4 părți egale.

5. Împărțiți aluatul în 4 părți egale. Întindeți fiecare bucată de aluat într-o turtă cu grosimea de aproximativ 5 mm. Așezați umplutura la marginea turtei și distribuiți-o pe jumătate de turtă.

6. Acoperiți umplutura cu cealaltă jumătate de aluat și lipiți marginile bine. Aveți grijă să nu lăsați mult aer în interior. Apăsați puțin plăcinta obținută cu mâna sau cu făcălețul.

7. Încingeți o tigaie cu ulei, puneți 2 plăcințele și prăjiți-le până se vor rumeni.

8. Întoarceți plăcințelele pe cealaltă parte și prăjiți-le până vor fi gata.

9. Khachapuri sunt gata!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1