Khachapuri tradiționale Georgiene – o rețetă mai veche, ce vine direct din Mingrelia! Un gust divin, ce nu poate fi redat prin cuvinte!

Vă prezentăm o rețetă de khachapuri, conform unei rețete originale, ce vine din Mingrelia, Georgia de Vest. Rețeta selectată pentru dvs este una reușită, rapidă și foarte ușoară. Obțineți niște khachapuri apetisante și sățioase, ce se topesc în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu deliciu nemaipomenit de aromat și savuros.

INGREDIENTE

– 550 g de făină

– 400 ml de lapte 3,2%

– 115 g de unt

– 5 g de drojdie uscată

– 10 g de zahăr

– 7 ml de ulei vegetal

– 11 g de sare grunjoasă

– 580 g de brânză Suluguni

– 170 g de cașcaval Imeretian

– 10 ml de smântână

– 2 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți faina (530g) într-un bol adânc. Adăugați drojdia, sarea, zahărul, uleiul, laptele și untul moale (20 g). Amestecați bine ingredientele, până obțineți o masă omogenă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă (50ml). Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați-l pentru 30-40 de minute.

2. Împărțiți aluatul în 5 porții egale. Dacă nu îl pregătiți imediat, dați-l la frigider.

3. Preparați umplutura: dați prin răzătoarea mare brânza Suluguni și cașcavalul Imeretian. Amestecați brânza cu cașcavalul ras, oul și untul (20 g). Dacă brânza este grasă, nu e necesar sa adăugați unt. Umplutura ar trebui sa fie suficient de ușoară.

4. Presărați cu făină fiecare porție de aluat și întindeți câte un blat, cu grosimea de 5 mm. Înfigeți fiecare blat de câteva ori, folosind o scobitoare sau cuțit, pentru a elibera aerul. Aranjați umplutura (150 g) în centrul fiecărui blat. Lipiți marginile cu mâinile.

5. Presărați plăcinta cu făină și iar întindeți-o cu ajutorul făcălețului, într-o turtă rotundă, de diametrul formei de copt. Grosimea turtei trebuie să fie de de 8-10 mm.

6. Înfigeți khachapuri cu o furculiță și aranjați-le în forme de copt uscate. Ungeți fiecare plăcintă cu umplutura rămasă (70 g), apoi cu unt.

6. Amestecați un ou cu smântâna și ungeți plăcintele, pentru a obține o crustă rumenă. Dați formele la cuptorul preîncălzit până la temperatura maximă, pentru 10 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Suprapuneți plăcintele și ungeți-le cu unt.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1