”Kifliki” – cele mai originale și gustoase cornulețe cu gem!

”Kifliki” reprezintă un desert demn de toate laudele. Aceste cornulețe fragede, aromate și foarte gustoase îi vor cuceri pe toți. Pregătite după o rețetă austriacă, te cuceresc din prima. Sunt perfecte pentru a fi servite atât în calitate de desert, cât și la micul dejun. Un deliciu pe care gospodinele îl prepară cu drag.

INGREDIENTE

– 500 g de făină

– 250 g de unt (rece)

– 150 ml de smântână

– zahăr vanilat

– zahăr pudră

– gem de fructe după gust (dens)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Cerneți făina într-un bol. Adăugați untul tăiat bucăți și amestecați. Frecați untul cu făina până obțineți o masă fărâmicioasă.

2. Adăugați smântâna și amestecați, până obțineți o masă omogenă și moale. Dacă aluatul este prea dens, mai adăugați smântână. Trebuie să obțineți un aluat moale și elastic.

3.  Redați-i aluatului o formă rotundă și dați-l la frigider pentru cel puțin 1 oră. Cel mai bine e să-l lăsați peste noapte.

4. Scoateți aluatul din frigider și împărțiți-l în 3-4 părți. Dacă aluatul est prea tare, lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute.

5. Întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 3 mm. Dacă e necesar, preventiv presărați suprafața de lucru cu făină.

6. Tăiați blatul în pătrate mici, cu latura de 7 cm. Turnați în mijlocul fiecărui pătrat o linguriță de gem. Rulați aluatul. Lipiți marginile și formați cornulețele.

7. Așezați-le pe o tavă de copt, tapetată cu hârtie. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200 grade pentru de 15-25 de minute, până se rumenesc. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Amestecați zahărul pudră cu cel vanilat. Presărați cornulețele cu amestecul obținut.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1