La sfatul unui cofetar am cumpărat un pachet de bezele moi și le-am transformat în ceva absolut fantastic – o rețetă delicioasă de fondant pentru decorarea torturilor!

Cu doar 10 ani în urmă cei mai renumiți cofetari își decorau torturile cu flori, fondante și figurine din ciocolată, demonstrând niște abilități uimitoare și bun gust. Dar, chiar și la capitolul de decor al produselor de patiserie, cu fiecare an, întâlnim tot mai multe tendințe noi.

În prezent, cei mai iscusiți cofetari folosesc jeleu, fructe, bezea, glazură, marțipan, flori proaspete și desigur, fondant. Produsele finite arată absolut fantastic! Astăzi vă îndemnăm să ridicați abilitățile de decor a torturilor la un nivel nou.

Vă prezentăm o rețetă simplă, de preparare a unei paste delicioase din bezele moi (marshmallow) ce pot fi cu ușurință găsite în comerț. Fondantul este de neînlocuit la decorarea torturilor, acesta fiind folosit atât pentru acoperirea prăjiturii, cât și pentru sculptarea diverselor forme sau figurine.

Ingrediente

– 300 g de bezele moi (marshmallow)

– 400 g de zahăr pudră (asigurați-vă cu puțină rezervă de zahăr pudră)

– 2 linguri suc de lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți bezelele într-un bol și turnați sucul de lămâie. Dați bolul cu bezele la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde, la putere maximă. Scoateți bolul din cuptor și amestecați bezelele moi, folosind o spatulă.

2. Întoarceți bolul cu bezele în cuptorul cu microunde pentru încă 20 de secunde.

3. Adăugați în bezelele topite puțin zahăr pudră și amestecați. Presărați suprafața de lucru cu zahăr pudră. Aranjați pe aceasta masa de bezele topite și adăugând treptat zahăr pudră. Frământați pasta din bezele, până veți obține o masă omogenă și netedă.

4. Puneți fondantul într-o pungă și dați-l la frigider pentru 60 de minute.

5. Când se va răci, acesta poate fi întins și modelat după plac.

Notă: Dacă doriți să obțineți un fondant colorat, adăugați colorant alimentar, înainte de a da pasta la frigider. Fondantul în pungă poate fi păstrat la frigider până la 2 luni. Folosiți zahăr pudră extra fin, astfel încât fondantul să nu se rupă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1