”Lacrimi de înger” – un tort deosebit de delicios, pe care îl prepar doar la ocazii speciale!

Doriți să uimiți prietenii sau familia dragă cu un tort fin și delicios? Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de tort ”Lacrimi de înger”. Veți obține un desert foarte gustos, preparând-ul din cele mai banale ingrediente. Adevărata capodoperă culinară merită testată, deoarece este savuroasă, apetisantă și aspectuoasă.

INGREDIENTE  

– 160 g de făină cernută

– 5 g (1 linguriță) praf de copt

– 30 g (2 linguri) de zahăr

– 80 g de unt la temperatura camerei

– 1 ou

– 500 g brânză de vaci

– 3 gălbenușuri

– 100 g de smântână

– 10 g (1 lingură) de griș

– 50 g (3 linguri) de zahăr

– 1 lingură de zahăr vanilat

– 1 portocală (coajă rasă)

– 3 albușuri

– 45 g (3 linguri) de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Pregătiți aluatul: combinați făina cernută cu praful de copt și 30 g de zahăr într-un bol. Amestecați ingredientele uscate. Apoi adăugați untul cuburi și frecați manual ingredientele. Spargeți 1 ou în bolul cu ingrediente și frământați aluatul. Dați aluatul finit la frigider pentru 1 oră.

2. Pregătiți umplutura: combinați într-un bol aparte brânza de vaci cu 3 gălbenușuri, 100 g de smântână, 1 lingură de griș, 3 linguri de zahăr, zahăr vanilat și coaja de portocală. Omogenizați ingredientele, folosind blenderul. Lăsați umplutura timp de 30 de minute la temperatura camerei.

3. Scoateți aluatul din frigider și puneți-l pe suprafața de lucru, înfăinată. Întindeți un blat rotund cu diametrul de aproximativ 25 cm.

4. Tapetați o formă de copt cu diametrul de 20 cm cu hârtie, apoi așezați blatul. Modelați bordura. Răspândiți umplutura deasupra blatului și uniformizați-o.

5. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

6. Combinați 3 albușuri într-un bol aparte cu zahărul pudră. Bateți ingredientele, până obțineți o spumă cu vârfuri tari, folosind mixerul.

7. Scoateți tortul din cuptor și răspândiți albușurile bătute, formând niște picături, folosind spatula.

8. Iar dați tortul la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 140°C, pentru 15 minute. Scoateți desertul din cuptor și lăsați-l să se răcească complet. Serviți deliciul apetisant cu mare plăcere, alături de o cafeluță sau o cană cu ceai aromat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1