“Lapte prăjit” – răsfățați-vă copiii cu un desert inedit, delicios și simplu de preparat!

Vă prezentăm un desert original și absolut delicios – “Lapte prăjit”. Acest desert îi va cuceri pe toți cu gustul și aspectul impresionant, copiii vor fi cei mai încântați. Crocant la exterior, moale și cremos în interior, laptele prăjit are un farmec aparte și un gust inconfundabil.

Deși se prepară foarte simplu și din ingrediente banale, acest desert este irezistibil, serviți-l fierbinte cu dulceață sau sos de fructe de pădure.

Ingrediente

-0.5 l de lapte

-150 g de unt

-300 g de făină

-150 g de zahăr

-3 ouă

-250 g de pesmeți

-ulei pentru prăjit

-un pic de scorțișoară

-coaja de la 0.5 lămâie

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Puneți untul într-o cratiță, apoi puneți cratița pe foc. În timp ce untul se topește, separați gălbenușurile de albușuri.

2. Când untul se va topi, reduceți focul și presărați în cratiță aproximativ ⅔ din făina cernută și amestecați continuu cu un tel. Continuați să amestecați încă 2 minute fără să luați cratița de pe foc.

3. Presărați zahărul și amestecați bine.

4. Adăugați în amestec coaja de lămâie și scorțișoara. Apăsați bine coaja de lămâie cu telul, astfel încât să stoarceți toate uleiurile aromatice din coajă.

5. Turnați laptele și amestecați continuu. Amestecați până când crema va începe să fiarbă, apoi luați-o de pe foc și lăsați să se răcească timp de 5 minute.

6. Bateți gălbenușurile câte unul și amestecați-le rapid în cremă ca să nu se coaguleze.

7. Ungeți cu ulei un platou plat și presărați-l cu pesmeți.

8. Turnați crema obținută în platou și nivelați-l uniform (grosimea optimă de circa 2 cm).

9. Lăsați crema să se răcească și dați platoul la congelator pentru aproximativ 3 ore (crema trebuie să se întărească complet, ca să o puteți tăia).

10. Amestecați bine albușurile cu o furculiță (nu trebuie bătute). Tăiați crema în pătrate, romburi sau triunghiuri.

11. Atenție: momentul decisiv! este foarte important să acționați prompt, pentru ca crema să nu se decongeleze. Înmuiați fiecare bucățică de cremă în albușuri, apoi dați-o prin pesmet.

12. Prăjiți bucățile într-o cantitate mare de ulei. Uleiul trebuie să fie foarte fierbinte, iar prăjirea trebuie să fie rapidă. Acest lucru se face pentru ca crema “sigilată” în interior să nu se înmoaie. În mod ideal, ar trebui sa obțineți o crustă crocantă la exterior și o umplutură lichidă de lapte în interior.

13. Așezați bucățile de lapte prăjit pe un prosop de hârtie care va absorbi excesul de ulei. Serviți laptele prăjit fierbinte cu sos de fructe de pădure sau dulceață lichidă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1