Lasagna cu cartofi – un deliciu ce se prepară simplu, dar cucerește din prima!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă originală de lasagna cu cartofi și carne. Acest fel de mâncare poate fi preparat atât pentru masa de sărbătoare, cât și pentru masa de prânz alături de familia dragă. Deliciul se prepară ușor și din produse simple. Este foarte delicios, sățios și apetisant! Bucurați-i pe cei dragi cu o lasgna aspectuoasă și foarte gustoasă. Ei vor aprecia acest fel de mâncare la cel mai înalt nivel.

INGREDIENTE 

– 1 kg de cartofi

– 600 g de carne tocată după gust

– 1 ceapă

– 2-3 roșii

– 200 g de cașcaval

– 0,5 linguriță de busuioc uscat măcinat

– ulei vegetal 

– condimente 

– sare după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Curățați cartofii, spălați-i bine și tăiați-i rondele subțiri. Fierbeți cartofii într-o cratiță cu apă ușor sărată, timp de aproximativ 5-7 minute. Cartofii ar trebui să fie fierți pe jumătate.

2. Pregătiți umplutura: curățați și tăiați ceapa cuburi mici. Prăjiți ceapa într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal până va deveni transparentă, apoi adăugați carnea tocată. Amestecați ingredientele, potriviți-le cu sare și condimentele preferate după gust. Prăjiți umplutura, până este aproape gata.

3. Spălați 2 roșii, îndepărtați-le cotorul și dați-le prin răzătoarea mare. Adăugați roșiile rase în tigaia cu carne. Amestecați și înăbușiți umplutura timp de încă 5 minute. Opriți focul.

4. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spălați și tăiați roșia rămasă rondele subțiri. Presărați-le cu busuioc uscat măcinat.

5. Alegeți o formă de copt dreptunghiulară și aranjați ingredientele în straturi, precum urmează: 1/3 din cartofi, 1/2 din cantitatea de umplutură, 1/3 din cașcavalul ras, 1/3 din cartofi, rondele de roșii, umplutura rămasă, 1/3 din cașcavalul ras, cartofii rămași. Presărați cu cașcaval.

6. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 20-25 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți mâncarea apetisantă și aromată din cuptor și lăsați-o puțin să se răcească. Serviți deliciul super gustos cu mare plăcere, alături de niște legume la grătar sau murături.

Notă: Dacă veți pregăti deliciul din carne de pui sau de curcan, puneți între straturi niște bucăți mici de unt.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1