Lasagna de cartofi cu carne tocată – un fel de mâncare deosebit de aromat și delicios, ce poate fi cu ușurință pregătit de oricine!

Vă prezentăm o rețetă de lasagna delicioasă cu cartofi. Din cele mai simple ingrediente obțineți un fel de mâncare deosebit de aromat și savuros, ce poate fi cu ușurință pregătit pentru prânz sau cină. Datorită faptului că se prepară extrem de simplu și rapid, lasagna de cartofi va diversifica cu succes meniul de fiecare zi, iar familia o va aprecia la cel mai înalt nivel.

INGREDIENTE

-1 kg de cartofi

-500 g carne tocată de pui

-200 g de brânză mozzarella

-200 ml de lapte

-1 lingură de făină

-1 lingură de unt

-1 morcov

-1 ceapă

-1 roșie

-1 tulpină de țelină

-1 lingură sos de roșii

-2 linguri de ulei vegetal

-2 linguri de vin (la dorință)

-sare

-piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați și tocați ceapa. Curățați morcovul și dați-l prin răzătoarea mare. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie cu ulei încins, până acestea se vor înmuia.

2. Adăugați în tigaia cu ceapă și morcov carnea tocată. Amestecați bine și prăjiți încă timp de 10 minute.

3. Spălați bine roșia și tăiați-o în 4 părți. Dați miezul de roșii prin răzătoare. Adăugați piureul de roșii în tigaie și amestecați. La fel, adăugați sosul de roșii și vinul. Potriviți cu sare și piper negru măcinat. Amestecați. Luați tigaia de pe foc și lăsați să se răcească.

4. Pregătiți sosul alb: într-o cratiță mică, topiți untul. Adăugați făina și amestecați încontinuu, timp de 1 minut. Cu un jet subțire, amestecând încontinuu, turnați laptele și fierbeți sosul la foc mic, până se va îngroșa. Luați cratița de pe foc.

5. Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i rondele subțiri.

6. Pregătiți forma de copt și ungeți-o cu sos. Așezați în formă un strat de cartofi.

7. Acoperiți cartofii cu un strat uniform de carne cu legume. Dați brânza prin răzătoare și presărați cu aceasta carnea, apoi turnați puțin sos alb. Alternați straturile până veți asambla lasagna. Ultimul strat trebuie să-l constituie cartofii, presărați cu brânză rasă și acoperiți cu sos.

8. Acoperiți forma cu folie de aluminiu și dați-o la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C pentru 60-90 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

9. Îndepărtați folia de aluminiu și întoarceți lasagna la cuptor, să se rumenească puțin.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1