Lasagna din lipii – o mâncare delicioasă pe care poți s-o prepari în fiecare zi!

Astăzi vă prezentăm varianta economică de lasagna, care se prepară din ingrediente accesibile și este foarte gustoasă și suculentă. Lasagna se prepară din foi de lipie, care sunt mult mai ieftine decât foile pentru lasagna, de aceea această rețetă este pe buzunarul fiecărei gospodine. Această lasagna se prepară mai rapid decât cea clasică, dar este delicioasă, extrem de aromată și apetisantă, perfectă pentru fiecare zi. Savurați-o cu poftă!

Ingrediente

-3 foi de lipie

-300 g de mozzarella

-150 g de parmezan

-500 g de carne tocată (de orice tip)

-500 g de roșii (pasate sau în suc propriu)

-1 cățel de usturoi

-1 priză de chili

-sare și piper după gust

-unt (pentru ungerea formei)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți toate ingredientele.

2. Prăjiți carnea tocată în ulei de măsline până se va rumeni ușor. În timpul prăjirii zdrobiți carnea cu o spatulă sau lingură, ca să fie bucățelele cât mai mici. Condimentați cu sare și piper.

3. Dați mozzarella prin răzătoarea mare, iar parmezanul prin cea mică.

4. Tocați usturoiul mărunt.

5. Prăjiți usturoiul în ulei de măsline și presărați ardeiul chili.

6. Turnați roșiile pasate în tigaie, asezonați cu sare și piper și gătiți timp de 15 minute la foc mic până sosul se va îngroșa.

7. Tăiați 4 dreptunghiuri de lipie egale cu mărimea formei de copt. La dorință, puteți tăia câte 2 dreptunghiuri din fiecare lipie.

8. Ungeți forma de copt cu unt, puneți deasupra un strat de lipie, ungeți-l cu sos de roșii, iar deasupra distribuiți uniform jumătate din umplutura de carne, presărați deasupra parmezanul.

9. Puneți deasupra următorul strat de lipie, ungeți-l cu sos de roșii și presărați-l deasupra cu mozzarella.

10. Puneți astfel încă un strat cu umplutură de carne. Așezați deasupra lipia, sosul de roșii și presărați parmezanul rămas. Puneți lasagna în cuptorul preîncălzit timp de 30 de minute. Pentru ca lasagna să se coacă mai bine, trebuie s-o acoperiți cu folie de staniol și s-o scoateți după 15 minute, ca să se rumenească. De asemenea, puteți pune forma pe raftul inferior al cuptorului, pe grătar, iar deasupra “s-o acoperiți” cu o tavă întoarsă. Îndepărtați tava după 15 minute și mutați grătarul cu forma mai sus, ca să se rumenească.

11. Lasagna este gata.

12. Savurați-o cu plăcere!

Notă: puteți prepara lasagna cu legume, înlocuind carnea tocată cu vinete prăjite. În acest caz este preferabil să înlocuiți mozzarella și parmezanul cu brânză pentru un contrast de gusturi. Puteți înlocui aceste brânzeturi și în varianta cu carne, folosind cașcavalul tare pe care îl aveți în frigider. Lipiile pot fi înlocuite cu turte de smântână, însă lipiile sunt mai ieftine. Folosiți sos de roșii suficient, în caz contrar veți obține o lasagna uscată. Tăiați foile de lasagna cu o foarfecă obișnuită (dacă nu aveți una de bucătărie).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1