Lasagna leneșă cu lipii – cea mai simplă și economică variantă a deliciului italian!

Aveți poftă de o lasagna, dar nu aveți timp să o pregătiți după rețeta clasică? Vă prezentăm o rețetă reușită de lasagna leneșă, preparată din lipii, foarte gustoasă și apetisantă. Aceasta se prepară foarte simplu, fiind la fel de gustoasă precum lasagna originală. Este un fel de mâncare absolut delicios, cu o aromă incredibilă. Bucurați-i pe cei dragi cu o cină fascinantă, care nu va lăsa pe nimeni indiferent.

INGREDIENTE

– lipii subțiri

– carne tocată

– 1 ceapă

– 1 roșie

– mărar

– 0,5 pahar de lapte pentru sos

– 1 lingură de făină pentru sos

– sare după gust

– cașcaval

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Prăjiți puțin carnea tocată pe o tigaie încinsă cu ulei, timp de 3-4 minute. Potriviți carnea cu sare și amestecați-o. Turnați carnea prăjită pe o farfurie, cu tot sucul ce sa format în timpul preparării.

2. Prăjiți ceapa, preventiv curățată și tocată, în aceeași tigaie unde ați preparat carnea.

3. Spălați și îndepărtați cotorul roșiei, tocați-o. Adăugați-o în tigaia cu ceapă. Spălați și uscați mărarul cu ajutorul unui prosop de bucătărie. Tocați mărarul și adăugați-l în tigaia cu ceapă și roșie. Amestecați, apoi opriți focul.

4. Pregătiți sosul: amestecați într-o cratiță laptele cu făina cernută și potriviți cu sare. Puneți cratița pe foc și aduceți-o până la fierbere. Luați cratița de pe foc. Obțineți o masă omogenă, de o densitate medie.

5. Ungeți o formă de copt cu unt. Așezați un strat de lipii pe fundul formei, apoi acoperiți lipia cu un strat uniform de carne tocată. Aranjați stratul următor de lipie, apoi întindeți uniform amestecul de legume prăjite. Alternați astfel straturile, până asamblați lasagna. Ultimul strat trebuie să-l constituie lipia. Turnați peste lasagna sosul.

6. Dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Presărați lasagna cu cașcaval ras.

7. Dați forma la cuptorul bine preîncălzit pentru 30-40 de minute, până obțineți un deliciu apetisant, cu crusta rumenă. Aranjați lasagna pe un platou și decorați-o cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1