Lecho din legume cu ciuperci – un deliciu ce va fi mereu la mare căutare!

O astfel de gustare precum lecho cu ciuperci este un deliciu pe care îl veți pregăti mereu. Datorită unei combinații mai puțin obișnuite de ingrediente, obțineți o adevărată bombă de gust și arome. Aveți totală libertate să experimentați cu ierburile aromate preferate, usturoiul sau cantitatea de ardei iuți. Vă asigurăm de faptul că toată familia va fi încântată de acest deliciu.

INGREDIENTE 

– 4 kg de roșii

– 2 kg de ardei dulci

– 1 kg de ciuperci champignon

– 600 g de ceapă

– 1-2 ardei iuți

– 220 ml de ulei vegetal

– 120 ml de oțet 9%

– 1 lingură semințe de muștar

– 130 g de zahăr

– 70 g de sare

– 1 legătură de mărar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți toate legumele pentru prepararea gustării la borcan. Spălați, curățați, îndepărtați cotorul cu semințe și tăiați-le cuburi.

2. Spălați verdeața și tăiați-o.

3. Dați roșiile și ardeiul iute prin mașina de tocat carne. Alegeți o cratiță mai adâncă și puneți ingredientele tocate în ea.

4. Potriviți legumele din cratiță cu sare și zahăr, adăugați semințele de muștar, apoi turnați uleiul vegetal. Amestecați bine ingredientele.

5. Puneți cratița pe foc, aduceți până la fierbere și fierbeți timp de 20 de minute.

6. Apoi adăugați legumele rămase, ciupercile și verdeața în cratița cu roșii.

7. Iar aduceți compoziția până la fierbere și mai fierbeți timp de 30 de minute.

8. Alegeți 8 borcane, a câte 720 ml și 2 a câte 800 ml. Spălați-le, apoi sterilizași-le. Sterilizați și capacele pentru borcane.

9. Luați cratița de pe foc și turnați oțetul. Amestecați bine compoziția și imediat turnați-o prin borcane.

10. Capsați borcanele cu capace, întoarceți-le cu susul în jos și acoperiți-le cu o plapumă. Lăsați deliciul să se răcească complet.

Notă: Deliciosul lecho cu ciuperci, la borcan, se păstrează perfect nu numai în pivniță, ci și în apartament. Va fi o gustare excelentă la orice masă. Serviți deliciul cu felii de pâine de casă. În plus, Lecho se combină bine cu o farfurie de cartofi prăjiți. Nu veți mai avea nevoie de carne atunci când acest fel de mâncare este pe masă.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1