Lecho sau ardei în sos de roșii – la fel de bun doar pe pâine, cu alte bucate în calitate de salată, sau adăugat în mâncăruri.

Acum, când pe rafturile hypermarketurilor găsim un sortiment bogat de conserve, multe gospodine încă mai obișnuiesc să se pregătească pentru iarnă pe cont propriu. Conservele de casă se deosebesc de cele din comerț în primul rând pentru că sunt făcute cu dragoste și grijă față de cei dragi. Lecho – este una din bucatele foarte gustoase și arătoase, care poate completa cu succes orice masă. Este la fel de bun doar pe pâine, cu alte bucate în calitate de salată, sau poate fi adăugat în mâncăruri. Gustul intens al roșiilor în combinație cu gustul un pic dulce al ardeilor este perfect. Este important cum asezonați lecho cu sare, zahăr și oțet.

INGREDIENTE

– 5 kg de ardei dulci

– 4 kg de roșii

– 1 pahar de zahăr

– 2 linguri de sare (cu vârf)

– 2 linguri de oțet de 9%

– 1 pahar de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dați roșiile prin mașina de tocat.

2. Tăiați ardeii în 4-6 părți.

3. Adăugați în sosul de roșii zahărul și sarea.

4. Puneți cratița pe foc. După ce sosul de roșii va începe să fiarbă puneți în cratiță bucățile de ardei și turnați uleiul.

5. După ce sos de roșii și ardeii vor da în clocot mai lăsați cratița pe foc încă 30 minute.

6. Luați cratița de pe foc și adăugați oțetul.

7. Puneți ardeii cu sosul de roșii în borcanele sterilizate. Închideți borcanele cu capace metalice. Întoarceți borcanele cu susul în jos și înveliți-le cu o plapumă groasă.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1