Legendarul tort fără coacere ”Sticlă spartă”!

În zilele toride ne dorim să-i bucurăm pe cei dragi cu un desert proaspăt și răcoritor. Tortul de jeleu ”Sticlă spartă” este varianta perfectă. Vă prezentăm mai jos cel mai simplu și rapid mod de a obține un tort legendar, deosebit de aspectuos și delicios. Experimentați cu fructele preferate și bucurați-vă de o adevărată capodoperă culinară, pregătită chiar la dvs în bucătărie.

INGREDIENTE

– 90 g jeleu de vișine

– 150 g de piersici conservate

– 580 ml de apă

– 150 g de zahăr

– 90 g jeleu de lămâie

– 25 g de gelatină

– 500 g de smântână

– 150 g de biscuiți

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți jeleu de vișine și de lămâie, conform instrucțiunii de pe ambalaj. Este important să folosiți de două ori mai puțină apă decât este indicat. Turnați jeleul în vase diferite. Înălțimea acestuia trebuie să fie de 1.5-2 cm. Dați jeleul la frigider să se prindă.

2. Tăiați jeleul pregătit cuburi de dimensiuni aproximativ egale. Tăiați piersicile bucăți mai mici.

3. Într-un bol mai adânc, amestecați gelatina cu 80 ml de apă. Lăsați gelatina să se umfle timp de 15-20 de minute. Încălziți gelatina la foc mic sau în cuptorul cu microunde, până cristalele se vor dizolva. Nu aduceți până la fierbere. Lăsați să se răcească puțin.

4. Amestecați smântâna cu zahărul, folosind un mixer la viteză mică. Cu un jet subțire, turnați gelatina în crema de smântână. Amestecați încontinuu.

5. Rupeți biscuiții bucăți de mărime medie. Turnați amestecul cu smântână într-un bol mai adânc, cu fundul rotund. Adăugați piersicile tăiate, jeleul tăiat cuburi și 75 g de biscuiți. Amestecați cu grijă.

6. Acoperiți amestecul obținut cu biscuiții rămași. Dați desertul la frigider pentru 4 ore, să se prindă.

7. Înmuiați bolul în apă fierbinte pentru 20 de secunde. Într-un tempou mai rapid, răsturnați tortul pe un platou. Decorați tortul după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1