Legume la cuptor, cu o marinadă deosebit de gustoasă! Un deliciu cu adevărat regal!

Transformați legumele simple în bucate regale, bune chiar și pentru mesele festive. Legumele sunt extrem de importante pentru organism, fiind parte a meniului zilnic tuturor celor ce preferă un mod sănătos de viață. Legumele sunt bogate în fibre și vitamine, de aceia nu trebuie să lipsească din alimentația noastră. Vă prezentăm o rețetă de legume la cuptor în marinadă cu sos de soia și usturoi. Acestea se prepara simplu și într-un timp record. Legumele coapte sunt o garnitură ideala pentru carne, cartofi sau orez. Obțineți o mâncărica cu gust magic, ce va fi pe placul tuturor.

INGREDIENTE

– 1 ardei gras

– 1 dovlecel

– 1 ceapă

– 1 vânătă

– 3 căței de usturoi

– 1 lingura de oțet

– 2 linguri sos de soia

– 4 linguri de ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați usturoiul și presați-l. Amestecați usturoiul cu uleiul, oțetul și sos de soia.

2. Spălați și curățați legumele. Tăiați-le cuburi mari și aranjați-le într-un bol.

3. Turnați marinada în bolul cu legume și amestecați cu mâinile (presați ușor legumele, astfel încât acestea să se pătrundă cu marinadă). Acoperiți bolul cu un capac sau cu folie alimentara. Lăsați legumele sa se marineze timp de 1 oră.

4. Tapetați o tavă de copt cu hârtie și aranjați legumele marinate pe aceasta.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 20-30 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați legumele pe un platou și decorați-le cu verdeață (la dorință).

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!