Legume la cuptor, într-o marinadă specială! O bunătate de care nu ați mai încercat!

Vă prezentăm o rețetă de legume la cuptor, într-o marinadă extrem de apetisantă. Aperitivul este foarte gustos și sănătos. Suculente și aromate, vor fi cu siguranță pe placul tuturor. Legumele apetisante se prepară extrem de simplu, într-un timp record. Aperitivul se combină perfect cu bucatele preparate din carne sau pește. Obțineți o cină 100% naturală și savuroasă. Legumele coapte sunt ideale pentru a fi servite la cina de familie sau la masa de sărbătoare.

INGREDIENTE

– 1 ardei gras

– 1 dovlecel

– 1 vânătă

– 1 ceapă

– 3 căței de usturoi

– 1 lingură oțet de 9%

– 2 linguri sos de soia

– 4 linguri de ulei vegetal

– verdeață

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați usturoiul, presați-l și așezați-l într-un bol mic. Adăugați în bol uleiul, oțetul și sosul de soia. Amestecați bine marinada.

2. Spălați bine și curățați toate legumele. Tăiați legumele bucăți mari și așezați-le într-un bol. Turnați marinada în bolul cu legume și amestecați bine, cu mâinile. Apăsați-le ușor. Acoperiți bolul cu un capac sau cu folie alimentară și lăsați legumele să se marineze pentru 1 oră.

3. Tapetați tava de copt cu hârtie și așezați legumele marinate pe aceasta. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade, pentru 20-30 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

4. Așezați legumele coapte pe un platou. La dorință, decorați-le cu verdeață.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!