Macrou delicios, copt cu legume – atât de fin și suculent, încât se topește în gură!

Peștele la cuptor este un fel de mâncare dietetic și fin, ce îmbunătățește toate funcțiile organismului. Acesta este bogat în vitamine, omega 3 și proteine. Vă prezentăm rețeta macroului copt cu legume, ce se prepară simplu și rapid. Acesta devine atât de delicios, aromat și apetisant, încât se topește în gură. Peștele savuros poate fi servit și la ocazii mai speciale.

INGREDIENTE

– 1-2 pești macrou

– 1 ceapă

– 1-2 roșii

– 1 ardei gras

– 1-2 mere

– 1 lingură de ulei

– 0,5 lămâie (doar sucul)

– sare

– piper negru măcinat

– condimente pentru pește

– frunze uscate de mentă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Curățați peștele. Îndepărtați măruntaiele, înotătoarele și capul. Faceți câteva tăieturi fine pe părțile laterale ale peștelui. Presărați peștele cu condimente, atât în interior cât și în exterior. Stropiți-l cu sucul de lămâie. Lăsați-l să se marineze.

2. Preparați ”hăinuța din legume” pentru macrou: curățați și tăiați ceapa rondele sau jumătăți de rondele. Spălați și curățați roșiile și ardeiul, îndepărtați-le cotorul și tăiați-le rondele mari. Spălați și decojiți merele, îndepărtați cotorul și tăiați-le felii.

3. Tapetați tava de copt cu folie de aluminiu. Aranjați ceapa pe mijlocul tăvii. Puneți peștele pe ceapă. Aranjați pe părțile laterale a peștelui legumele în straturi, precum urmează: roșiile, ardeiul și merele. Turnați în tavă sucul care s-a format în timpul marinării peștelui.

4. Mărunțiți cu mâinile menta și așezați-o pe pește. Așezați câteva felii de lămâie în interiorul peștelui, apoi stropiți toată compoziția cu ulei. Ridicați marginile foliei de aluminiu, astfel încât să obțineți o bărcuță. Datorită acestui fapt, sucul va rămâne în interior.

5. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180 grade pentru 40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte. Aranjați macroul cu legume pe un platou. Stropiți-l cu suc de lămâie. Decorați cu verdeață după gust.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1