Macrou delicios. Secretul constă în sos – nimeni nu crede că se prepară atât de simplu!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă minunată de macrou în sos de roșii. Roșiile cu pește reprezintă o combinație clasică, cunoscută în întreaga lume. Orice fel de garnitură de cereale sau cartofi, însoțită de acest fel de mâncare, va fi un prânz regal. Veți obține un fel de mâncare delicat de macrou, foarte gustos, în sos aromat și apetisant.

INGREDIENTE  

– 2 pești macrou

– 1 morcov

– 400 ml suc de roșii

– piper negru măcinat după gust

– 1 ceapă

– 1 ardei gras

– sare după gust

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE   

1. Curățați ceapa și morcovul. Tăiați ceapa rondele subțiri. Dați morcovul prin răzătoarea mică. Spălați ardeiul gras, îndepărtați-i cotorul cu semințe și spălați-l. Tăiați ardeiul pai.

2. Prăjiți ceapa și morcovul într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal. Amestecați legumele din tigaie și prăjiți-le timp de 4 minute, apoi adăugați ardeiul gras și turnați sucul de roșii. Amestecați ingredientele și înăbușiți-le timp de 5 minute. Potriviți compoziția din tigaie cu sare și piper negru după gust. Amestecați.

3. Curățați și eviscerați bine peștele. Spălați foarte bine macroul și tăiați-l bucăți mari. Adăugați peștele în tigaia cu ingrediente (sosul trebuie să acopere complet peștele) și înăbușiți compoziția timp de 20 de minute. Opriți focul.

4. Puneți macroul delicios într-o farfurie și serviți-l alături de o porție de orez fiert sau piure de cartofi, cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1