Macrou în sticlă – o adevărată delicatesă!

Vă oferim o rețetă deosebită de sărare a macroului în condiții casnice. Rețeta este foarte simplă: macroul se sărează într-o sticlă cu saramură de ceai și coji de ceapă, de aceea are o culoare aurie asemănătoare cu cea a peștelui afumat. Pe lângă aspectul apetisant, macroul e extrem de gustos, foarte aromat, moale și savuros. În doar câteva zile veți obține o adevărată delicatesă culinară!

INGREDIENTE 

-macrou

-1 l de apă

-2 pumni de coji de ceapă

-2 linguri de infuzie foarte tare de ceai negru (2 linguri de frunze uscate la 100 g de apă)

-3 linguri de sare

-1.5 linguri de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Eviscerați macroul, spălați-l, tăiați capul și coada.

2. Preparați saramura: turnați apa într-o cratiță, presărați sarea, zahărul, infuzia de ceai și cojile de ceapă, aduceți la fierbere, apoi lăsați să se răcească și strecurați.

3. Tăiați o sticlă de plastic – o veți folosi în calitate de vas pentru saramură. Va fi comod să folosiți o sticlă de plastic de 1.5-2 l cu partea de sus tăiată. Trebuie să puneți peștele în poziție verticală. În sticlă vor încăpea 3 pești. După utilizare aruncați sticla.

4. Puneți peștele eviscerat în sticlă și turnați deasupra saramura.

5. După 3 zile macroul sărat în ceai și coji de ceapă va fi gata.

6. Pe părțile laterale ale peștilor pot apărea pete deschise în acele locuri unde au fost peștii lipiți de pereții sticlei, dar acestea nu vor afecta gustul, deoarece peștii sunt îmbibați cu saramură în interior.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1