Macrou la cuptor – cel mai bun pește pregătit vreodată, suculent și extrem de gustos.

Peștele copt este o mâncare gingașă și dietetică, care poate fi preparată pentru prânz sau cină. “Macroul la cuptor în marinadă originală” se prepară simplu, este foarte aromat, delicios și apetisant. Această mâncare savuroasă poate fi servită și la ocazii mai speciale. Serviți peștele cu sos tkemali sau salată de legume.

INGREDIENTE

-700 g de pește macrou

-120 g de roșii

-1/2 lămâie

-100 g de ceapă

-30 ml de ulei

-12 ml de sos de soia

-1/2 linguriță de condimente pentru pește

-15 g de maioneză

-pătrunjel

-sare și piper

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Preparați marinada pentru pește. Turnați uleiul într-un bol, adăugați sosul de soia, condimentele, sarea și piperul. Amestecați bine toate ingredientele.

2. Tapetați forma cu folie de staniol.

3. Spălați peștii și eviscerați-i, apoi ungeți-i pe toate părțile cu marinada obținută.

4. Tăiați roșiile bucățele. Curățați ceapa și tăiați-o semi-rondele. Tăiați lămâia felii. Umpleți peștii cu ingredientele pregătite și așezați-i în formă. Important! Coaceți peștii pe spate, ca să nu se scurgă sucul.

5. Stropiți peștii deasupra cu suc de lămâie. Apoi puneți câte o frunză de pătrunjel în fiecare pește. Ungeți peștii deasupra cu maioneză și acoperiți-i cu folie de staniol.

6. Încălziți cuptorul la 180 de grade și coaceți peștii timp de 30 de minute. Apoi scoateți folia și coaceți încă timp de 10 minute. Mutați peștii pe un platou și serviți-i cu sos tkemali.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1