Macrou marinat la rece, fără apă și oțet – delicios, de te lingi pe degete!

Vă prezentăm o rețetă simplă de macrou marinat la rece, fără oțet. Nici un amator de pește marinat nu va rămâne indiferent față de acest deliciu. Acest macrou marinat este numai bun pentru a fi folosit în calitate de aperitiv sau la prepararea salatelor. Pe lângă gustul său delicios, macroul este foarte bogat în vitamine și substanțe minerale, ce asigură o bună funcționare a întregului organism.

INGREDIENTE

-2 pești macrou

-1.5 linguri de sare (grunjoasă, neiodată)

-1 linguriță de zahăr

-0.5 linguriță de coriandru

-1 linguriță boabe de muștar

-1 frunză de dafin

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Decongelați peștii la frigider, doar un pic, atât cât să-i puteți tăia (într-o caserolă cu capac, pe polița de jos). În așa mod este foarte simplu de lucrat cu ei. Îndepărtați înotătoarele, coada și capul. Curățați peștii de pelicula neagră și îndepărtați măruntaiele. Spălați-ii și așezați-ii pe un prosop de hârtie.

2. Pisați boabele de muștar cu coriandrul. Turnați-le într-un bol și amestecați-le cu sarea și zahărul.

3. Rupeți frunza de dafin cu mâinile și adăugați-o în bolul cu celelalte condimente. Amestecați bine și turnați condimentele într-o pungă uscată.

4. Așezați un pește în pungă. Agitați bine punga, astfel încât peștele să se acopere cu condimente. La fel, va fi necesar să-l ungeți cu condimente și în interior. Repetați procesul cu al doilea pește.

5. Eliminați aerul din pungi și legați-le bine. Lăsați peștii în pungă.

6. Puneți fiecare pește încă în 2 pungi (neapărat întregi) și legați-le bine.

7. Dați peștele la frigider pentru 12-48 de ore. Periodic, întoarceți peștele pe altă parte. Cel mai delicios pește va fi cel ce a fost la frigider timp de 48 de ore. În acest timp se va forma mult suc (marinadă). Acesta nu trebuie scurs din pungi.

8. Scoateți peștele din frigider și îndepărtați pungile. Tăiați peștele felii și așezați-l într-un borcan de sticlă.

9. Așezați deasupra fiecărui borcan câteva inele de ceapă, apoi turnați marinada (ce s-a format în pungi). Dacă e prea puțină marinadă, turnați în borcane ulei (peștele trebuie să fie acoperit complet cu lichid). Păstrați-l la frigider.

10. Înainte de servire, treceți peștele sub un jet de apă rece, apoi așezați-l pe un platou și asezonați-l cu uleiul vegetal preferat.

Notă: Când alegeți peștele, acesta trebuie să aibă o culoare frumoasă și uniformă. Nu decongelați peștele la cuptorul cu microunde, la temperatura camerei sau în apă fierbinte. Puteți pregăti peștele întreg sau tăiat felii.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1