Macrou sărat în condiții casnice – un pește atât de fraged, delicios și picant nu veți găsi în comerț!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă extraordinară de macrou sărat. Datorită acestei rețete rapide, puteți săra peștele la domiciliu, chiar în propria bucătărie. Veți obține un pește fin, picant și uimitor la gust, după care nu veți mai dori să-l cumpărați din comerț. Puteți chiar să nu vă faceți griji, deoarece deliciul se prepară extrem de simplu și rapid.

INGREDIENTE  

– 1 pește macrou

– 1 ceapă

– 1 l de apă

– 3-4 frunze de dafin

– 6-8 boabe de piper negru

– 5 boabe de ienibahar

– 5 linguri de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Eviscerați peștele, spălați-l bine și zvântați-l, folosind prosopul de hârtie. Tăiați macroul pe porțiuni de mărimea dorită.

2. Pregătiți saramura: turnați apa într-o cratiță și puneți-o pe foc. Între timp, curățați ceapa și tăiați-o în 4-6 părți egale.

3. Aduceți apa până la fierbere și adăugați toate condimentele și ceapa. Fierbeți saramura timp de 10 minute, apoi opriți focul. Lăsați-o să se răcească.

4. Puneți peștele într-un borcan, umpleți-l cu saramură și acoperiți-l cu capac. Lăsați peștele să se macereze timp de 1,5-2 ore. Scoateți macroul delicios din borcan și puneți-l pe o farfurie. Serviți deliciul fin și picant cu mare plăcere.

Notă: Nu țineți macroul în borcan mai mult de 2 ore, deoarece va fi prea sărat.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1