Macrou sărat la pungă, gata în 24 de ore!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă extraordinară de preparare a macroului sărat la uscat, în condiții casnice. Peștele sărat de casă este mult mai gustos decât cel din comerț, este fără conservanți, fără oțet și arată perfect. Macroul, după acestă rețetă se prepară extrem de ușor și foarte rapid. Această delicatesă este minunată atunci când vă este poftă de un astfel de pește, alături de o halbă de bere sau atunci când doriți să pregătiți aperitive originale pentru masa de sărbătoare.

INGREDIENTE  

– 1 macrou congelat

– 1,5 linguriță de zahăr

– 4 frunze de dafin

– 1,5 lingură de sare

– 1 lingură de ulei vegetal

– 0,5 linguriță de piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Decongelați macroul. Curățați bine peștele, eviscerați-l, îndepărtați-i capul și coada. Spălați peștele în mai multe ape. Apoi uscați peștele cu un prosop de hârtie.

2. Tăiați macroul în jumătate, de-a lungul și îndepărtați oasele, pe cât este posibil. Așezați feliile de pește pe un fragment de folie alimentară, cu tăietura orientată în sus.

3. Presărați peștele cu sare, piper negru măcinat și zahăr, apoi turnați uleiul vegetal. Așezați frunzele de dafin pe o felie de pește.

4. Uniți feliile de pește și înfășurați-l în 2-3 straturi de folie alimentară (sau puneți-l într-o pungă), apoi așezați-l într-o caserolă. Dați caserola la frigider pentru 24 de ore. Între timp întoarceți peștele de 1-2 ori.

5. Îndepărtați folia alimentară, tăiați macroul apetisant pe porții de mărimea dorită și serviți cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1