Mai simplă rețetă de pâine nu există!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de pâine de casă. Este o rețetă interesantă și chiar originală pentru prepararea și coacerea pâinii. Veți obține o pâinică foarte gustoasă, care nici nu se fărâmă când o tăiați felii. De asemenea și aluatul se prepară foarte simplu, chiar fără bătăi de cap. Veți primi o mare plăcere preparând pâinica de casă, care nici nu se compară la gust cu cea din comerț.

INGREDIENTE  

– 500 g de făină cernută

– 7 g de drojdie uscată sau 10 g de drojdie proaspătă

– 370 ml de apă caldă

– 1 linguriță de sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Turnați într-un bol apa caldă. Dizolvați drojdia în bolul cu apa caldă și adăugați sarea. Amestecați maiaua și lăsați-o pentru 5-10 minute să activeze drojdia.

2. Adăugați făina cernută în bolul cu maia. Amestecați aluatul, folosind spatula sau robotul de bucătărie. Ar trebui să obțineți un aluat destul de moale și lipicios. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la un loc cald să crească timp de 2 ore.

3. Puneți aluatul pe masa înfăinată și mai frământați-l puțin. Formați din aluatul finit o turtă, apoi aduceți marginile acesteia spre centru, obținând o pungă. Lipiți, apoi uniformizați marginile.

4. Luați un ceaun, ungeți-l cu ulei vegetal, apoi presărați-i fundul și pereții cu făină.

5. Puneți aluatul în ceaun, acoperiți-l cu un prosop și mai lăsați-l pentru 30 de minute.

6. Puneți în cuptor, pe grila de jos, o tavă mică de copt, umplută cu apă.

7. Dați ceaunul la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru aproximativ 40-45 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți pâinica din ceaun și înfășurați-o într-un prosop. Lăsați pâinea să se răcească complet. Tăiați o felie de pâine proaspătă și savurați-o cu cea mai mare plăcere! Este foarte gustoasă și nici nu se compară cu cea din comerț.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1