Maioneză de casă, după rețeta lui Hector Jimenez.

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de maioneză de casă, după rețeta bucătarului canadian, de origine columbiană, Hector Jimenez. Această rețetă este semnificativ diferită de rețetele cunoscute pentru prepararea maionezei. Maioneza se dovedește a fi ușor picantă și foarte gustoasă. Unde mai pui, se prepară extrem de simplu. Termenul de valabilitate a maionezei este de 7 zile. Dar, suntem siguri că nu veți putea verifica acest lucru, deoarece o astfel de maioneză delicioasă se consumă într-un timp record.

INGREDIENTE  

– 1 ou întreg (albuș+gălbenuș)

– 150 ml ulei de floarea soarelui

– 50 ml ulei de măsline

– 1 linguriță pudră de muștar

– 0,5 linguriță de sare

– 1,5 linguriță de zahăr

– suc de lămâie după gust

– piper negru măcinat pe vârful cuțitului

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Spargeți oul în bolul blenderului și bateți-l bine. Apoi adăugați pudra de muștar, sarea, uleiul de măsline și piperul negru măcinat. Bateți ingredientele la viteza maximă.

2. Turnați treptat, cu un jet subțire, uleiul de floarea soarelui, amestecând compoziția încontinuu. Acest lucru trebuie făcut, fără a vă opri, până când compoziția capătă o culoare deschisă și devine mai densă. Rețineți faptul că, de uleiul vegetal, puteți avea nevoie ceva mai puțin sau ceva mai mult decât este indicat în rețetă. Totul depinde de calitatea ingredientelor și de puterea blenderului.

3. Turnați sucul de lămâie și adăugați zahărul. Iar bateți ingredientele, până se va omogeniza compoziția. Puteți păstra maioneza apetisantă într-un borcan de sticlă, acoperit cu capac, la frigider timp de 7 zile.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1