O rețetă fenomenală de la soacra mea, pentru care îi voi mulțumi toată viața!

Vă prezentăm rețeta unei gustări speciale. Numită și ”Piciorușe de prepeliță”, aceasta are un aspect extrem de apetisant. Este cea mai bună alternativă pentru gustările din comerț sau celor de tip fast food. ”Piciorușele” se prepară destul de simplu și rapid, din cele mai accesibile ingrediente. Unde mai pui, este un deliciu destul de economic.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 200 ml de chefir

– 0.5 linguriță bicarbonat de sodiu

– 250-300 g de făină

– sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 500 g carne tocată de pui

– 2 cepe

– 2 căței de usturoi (la dorință)

– sare

– piper negru măcinat

– 2 pachete de bețișoare sărate (grisine)

– 1 ou

– pesmeți

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți aluatul: amestecați chefirul cu bicarbonatul de sodiu. Treptat, adăugați făina cernută și amestecați. Când aluatul va deveni mai dens, frământați-l cu mâinile. Obțineți un aluat omogen și moale.

2. Curățați ceapa și tăiați-o bucăți mai mici. Amestecați carnea tocată cu ceapa și usturoiul, folosind un blender sau un robot de bucătărie. Potriviți cu condimente după gust.

3. Întindeți aluatul într-un blat. Decupați din aluat cercuri de dimensiuni egale, folosind o formă specială sau un pahar.

4. Așezați pe fiecare cerc de aluat câte un bețișor sărat, precum în poza de mai jos.

5. Așezați pe fiecare cerc de aluat câte o porție de carne tocată. Lipiți marginile aluatului în jurul bețișorului sărat, astfel încât carnea să rămână în interior. La dorință, rupeți un capăt al bețișorului sărat.

6. Bateți oul. Înmuiați fiecare ”picioruș” în ou, apoi treceți-l prin pesmeți.

7. Prăjiți ”piciorușele de prepeliță” într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, la foc mic. Așezați gustarea pe un prosop de hârtie, astfel încât acesta să absoarbă excesul de ulei.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1