Mâncare de lux dintr-o legătură de ridichi: o salată inegalabilă pe care vrei s-o mănânci în fiecare zi.

“Salata cu ridichi și ouă” este o gustare minunată de sezon, care arată foarte apetisant, este delicioasă și plină de vitamine. Din ingrediente banale veți obține o salată extraordinară, cu gust deosebit, ușor picant și aromat. Sosul verde pe bază de iaurt natural transformă o combinație obișnuită de gusturi în una rafinată. Profitați de sezonul ridichilor și răsfățați-vă familia cu această salată savuroasă!

Salată cu ridichi și ouă

Ingrediente

-2 legături de ridichi

-1 legătură de mărar

-1 cățel de usturoi

-300 ml de iaurt natural

-2-4 castraveți

-3 linguri de smântână

-4-5 ouă fierte

-2 linguri de ulei de măsline

-sare și piper negru măcinat după gust

-muștar Dijon după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Curățați ouăle și tăiați-le bucăți mari.

2. Spălați ridichile și îndepărtați vârfurile și cozile, presați-le sau bateți-le cu o greutate, ca să crape legumele. Tăiați ridichile dacă sunt prea mari. Presați și castraveții și tăiați-i bucățele medii.

3. Tocați mărunt verdeața spălată și usturoiul și puneți-le în vasul blenderului. Adăugați sare după gust și uleiul de măsline și amestecați până la omogenizare. Turnați 3 linguri de iaurt (fără adaosuri) și amestecați din nou. Adăugați iaurtul rămas, amestecați, condimentați cu sare și piper, dacă este necesar.

4. Combinați ridichile, bucățelele de castraveți și sosul. Amestecați.

5. Asezonați ouăle cu smântână, sare și piper, adăugați muștar Dijon pentru un gust picant și amestecați.

6. Serviți mâncarea, așezând pe farfurie mai întâi salata de bază (ridichile cu castraveți), apoi salata de ouă. Câteva felii de pâine neagră vor completa excelent această salată.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1