Chec cu griș pe bază de chefir ”Zebra”.

Există multe rețete superbe de ”Mannik”. Mai ales mamelor grijulii le place să gătească copilașilor lor cele mai gustoase, pufoase și aromate delicii. Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentă încă o rețetă foarte bună de chec cu griș, pe bază de chefir. Acest chec este nu numai foarte gustos, ci și are un aspect frumos. Checul apetisant nu necesită mult timp pentru preparare și de asemenea, nici cheltuieli suplimentare.

INGREDIENTE  

– 20 g de griș

– 200 g de zahăr

– 200 g de făină cernută

– 2 ouă

– 60 g de cacao pudră

– 400 ml de chefir

– 90 g de unt la temperatura camerei

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 20 ml de ulei vegetal

– 1 priză de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Combinați într-un bol chefirul cu grișul, bicarbonatul de sodiu și făina cernută. Omogenizați bine ingredientele și lăsați-le pentru 20 de minute.

2. Frecați într-un bol aparte untul moale cu zahărul, apoi adăugați ouăle și zahărul vanilat. Mixați bine ingredientele din bol.

3. Uniți ambele compoziții, amestecați-le foarte bine, până veți obține un aluat omogen lichid. Apoi împărțiți aluatul în jumătate, turnând-ul în boluri diferite.

4. Puneți pudra de cacao în unul din boluri cu aluat. Amestecați bine aluatul de cacao.

5. Tapetați o formă detașabilă cu hârtie de copt și ungeți-o cu ulei vegetal. Puneți în mijlocul formei 3 linguri de aluat alb, după care în interiorul acestuia puneți 2 linguri de aluat cu cacao. Apoi iar puneți în interiorul cercului cu cacao 2 linguri de aluat alb. Alternați astfel starturile până terminați aluatul. La capăt, bateți puțin forma de masă, ca să se niveleze aluatul.

6. Luați o scobitoare și trageți niște linii din centru cercului spre margini. Astfel veți obține un ornament simpatic.

7. Dați forma la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 200°C, pentru aproximativ 35-40 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

8. Scoateți checul din cuptor, lăsați-l să se răcească și îndepărtați forma. Serviți desertul aromat și frumos cu mare plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1