Manti leneșe (colțunați turcești) pentru cei ce iubesc bucatele orientale. Rapid și foarte gustos!

“Manti” – o mâncare tradițională orientală, care seamănă la gust cu colțunașii, doar că au o formă mai deosebită și se fierb la aburi. Astăzi vă oferim varianta rapidă a acestor delicii turcești. Mantile leneșe sunt deosebit de gustoase și suculente, sunt umplute cu carne de vită și cartofi, au un gust picant și reprezintă un deliciu de nedescris. Această mâncare este atât de gustoasă, încât n-o să vă puteți abține. Răsfățați-vă familia în weekend cu această mâncare delicioasă.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

– 800 g de făină

– 2 ouă

– 310 ml de apă

– 1 linguriță de sare

– 1/2 pahar de ulei pentru ungerea aluatului

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

– 1 kg de carne de vită

– 3 cartofi mari

– 5 cepe

– piper negru măcinat după gust

– unt pentru ungerea mantilor

– sare

– boia măcinată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Aluatul. Faceți o adâncitură în făina cernută, spargeți ouăle și presărați sarea. Turnați treptat apa și frământați un aluat moale, acoperiți-l cu un capac și lăsați-l să stea până veți prepara umplutura.

2. Umplutura. Tăiați carnea bucățele.

3. Curățați cartofii și tăiați-i cubulețe.

4. Tăiați ceapa fâșii mici.

5. Asezonați umplutura cu sare, piper și alte condimente după gust. Amestecați bine, dacă umplutura este uscată, atunci adăugați un pic de apă.

6. Presărați masa de lucru și 2 farfurii mari și rotunde cu făină.

7. Rulați aluatul într-un salam mare și împărțiți-l în 4 părți egale. Tăvăliți fiecare bucată de aluat prin făină pe toate părțile, aplatizând-o ușor. Trebuie să obțineți turte mari.

8. Întindeți fiecare turtă cu un sucitor (aluatul trebuie să fie mai gros decât la colțunași).

9. Ungeți turtele cu ulei și așezați umplutura de carne (aproximativ câte 2 linguri cu vârf de umplutură pentru fiecare turtă), distribuiți-o uniform pe toată suprafața turtelor.

10. Lipiți capetele opuse ale turtei și formați un pateu mare. Puneți pateurile în aparatul de gătit la aburi, pe care trebuie să-l ungeți cu ulei.

11. Fierbeți mantile la aburi timp de o oră.

12. Mantile sunt gata. Așezați-le pe un platou, ungeți-le deasupra cu unt și presărați-le cu o priză de boia dulce pentru a intensifica gustul și aroma mâncării.

Priviți modul de preparare pas cu pas în videoclipul de mai jos.


Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1