Marinați castraveții după această rețetă deosebită și veți obține cei mai crocanți și delicioși castraveți pentru iarnă!

Echipa Bucătarul.eu vă recomandă o rețetă deosebită de castraveți marinați pentru iarnă. Veți obține castraveți gustoși, foarte aromați și crocanți, care vor fi pe placul tuturor. Acești castraveți se mențin tari și suculenți și pot fi folosiți la prepararea salatelor sau serviți cu diverse bucate din cartofi și carne. Savurați gustul nemaipomenit al acestor castraveți marinați!

INGREDIENTE

-castraveți (castraveciori)

-usturoi

-crenguțe de mărar

-frunze de hrean

-boabe de piper negru

-ienibahar

-frunze de dafin

-2 l de oțet

-apă

-1 lingură de sare + 1 lingură de zahăr (la un borcan de 1 l)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Înmuiați castraveții în apă timp de 3 ore.

2. Pregătiți borcanele: spălați-le și sterilizați-le la cuptor. Pentru aceasta, turnați un pic de apă în tavă și puneți borcanele în cuptorul preîncălzit la 150 de grade timp de 15 minute.

3. Fierbeți capacele în apă timp de 10 minute.

4. Puneți în borcane: cățeii de usturoi, tulpinile de mărar, frunzele de hrean, boabele de piper negru, ienibaharul și frunzele de dafin.

5. Turnați 2 l de oțet într-o cratiță și încălziți-l bine, dar nu-l fierbeți! Încălziți apa în altă cratiță și aduceți-o la fierbere.

6. Puneți o parte din castraveți în oțetul clocotit. Țineți castraveții în oțet timp de cel mult 2 minute, iar castraveciorii – timp de un minut până se vor îngălbeni un pic.

7. Puneți castraveții în borcane. Presărați câte o lingură de zahăr și sare în fiecare borcan de 1 l.

8. Turnați deasupra apa clocotită și capsați borcanele.

9. Acoperiți borcanele cu o plapumă și lăsați-le să se răcească complet.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1