Marmeladă de dovleac, pregătită în condiții casnice – deja nu veți mai cumpăra jeleuri din comerț!

Marmelada de dovleac bate recordurile de popularitate printre fanii acestei legume portocalii. Chiar și cei care nu le este pe plac dovleacul, servesc delicatețea cu o mare plăcere. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă minunată de marmeladă de dovleac. Desertul sănătos și 100% natural se prepară foarte simplu și rapid – seara pregătiți compoziția și o dați la frigider. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert sănătos și foarte gustos.

INGREDIENTE  

– 500 g de dovleac

– 4 linguri de zahăr

– 1 lingură suc de lămâie

– 80 ml de apă

– 2 lingurițe de agar-agar

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați dovleacul, decojiți-l, îndepărtați-i fibrele și semințele. Tăiați pulpa cuburi și puneți-o într-o cratiță. Turnați apă în cratița cu dovleac. Puneți cratița pe foc, la flacăra moderată.

2. Acoperiți cratița cu capac și aduceți conținutul până la fierbere. Înăbușiți pulpa dovleacului timp de aproximativ 15 minute, amestecând periodic compoziția. Ar trebui să obțineți o pulpă de dovleac moale.

3. Opriți focul și lăsați compoziția din cratiță să se răcească puțin. Apoi tocați pulpa dovleacului, folosind blenderul, până veți obține o masă omogenă.

4. Adăugați în cratița cu dovleac zahărul, sucul de lămâie și amestecați ingredientele. Iar puneți cratița pe foc și fierbeți compoziția timp de 1 minut, la foc moderat.

5. Apoi adăugați în cratița cu dovleac 2 lingurițe de agar-agar și fierbeți compoziția încă timp de aproximativ 1 minut, amestecând încontinuu.

6.  Turnați compoziția fierbinte imediat prin 2-3 forme de silicon pentru brioșe. Lăsați desertul să se răcească la temperatura camerei, apoi dați-l la frigider. După aproximativ 15-20 de minute marmelada va fi gata.

Notă: La dorință, puteți presăra marmelada cu amidon, zahăr, fulgi de nucă de cocos sau semințe de susan. Așa desertul va arăta mai aspectuos și apetisant. Dacă nu aveți forma de silicon pentru brioșe, puteți turna compoziția de marmeladă într-o caserolă, preventiv tapetată cu hârtie de copt. Apoi îndepărtați hârtia și tăiați desertul cuburi de mărimea dorită.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1