Marmelada după rețeta bunicii care îmi iese mereu. Chiar și din cele mai nepotrivite și acre mere.

Marmelada este considerată unul dintre cele mai sănătoase delicii. Echipa noastră vă propune să preparați o marmeladă din mere delicioasă și accesibilă, care va fi pe placul copiilor. Pentru prepararea acestui desert puteți folosi orice fel de mere. Merele sunt bogate în pectină, care oferă marmeladei o textură gelatinoasă, de aceea veți avea nevoie doar de ingrediente naturale. Puteți înfășura marmelada în hârtie de copt și s-o păstrați la frigider. Serviți bucățelele de marmeladă cu ceai sau folosiți-le ca umplutură pentru prăjituri.

Marmeladă din mere

INGREDIENTE

-2.5 kg de mere

-1 pahar de apă

-1 kg de zahăr

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Puneți merele tăiate fără semințe într-o cratiță (preferabil cu fundul gros). Turnați un pahar de apă, acoperiți cu capac și fierbeți la foc mic până merele vor deveni moi.

2. Mărunțiți merele sub formă de piure. Faceți acest lucru cu blenderul sau o presă.

3. Treceți piureul printr-o sită, ca să nu fie bucățele de coajă.

4. Puneți cratița cu piure la foc foarte mic și fierbeți până se va îngroșa.

5. Apoi adăugați zahărul. Dacă doriți să păstrați marmelada mai mult timp sau dacă merele sunt acre, trebuie să adăugați mai mult zahăr (până la 1.5 kg).

6. Fierbeți piureul de mere la foc mic până va fi atât de dens, încât să nu curgă. Puteți fierbe piureul în câteva etape – fierbeți, apoi lăsați să se răcească peste noapte și continuați să fierbeți a doua zi.

7. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați piureul de mere. Nivelați suprafața cu o lingură.

8. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 90-100 de grade timp de 2 ore. Puteți lăsa ușa întredeschisă. Lăsați marmelada să stea în cuptor sau pe masă timp de câteva ore (sau peste noapte).

9. Acoperiți marmelada cu altă foaie de copt și întoarceți-o cu ajutorul altei tăvi. Îndepărtați hârtia de pe partea inferioară și dați marmelada la cuptor timp de 2 ore la 100 de grade.

10. Apoi lăsați marmelada să se usuce ca prima dată. Marmelada va deveni elastică. Dacă nu va suficient de elastică, atunci uscați-o încă o dată la cuptor.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1