Marshmallows pregătite în condiții casnice – cu o cantitate minimă de ingrediente obțineți un deliciu de zile mari!

Doriți o pauză de dulce? Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă grozavă de marshmallows pregătite în condiții casnice. Desertul se prepară extrem de simplu și rapid, fără prea multe bătăi de cap. Aceste dulciuri pufoase reprezintă un deliciu apetisant, gustos și foarte fin, ce se topește în gură.

INGREDIENTE  

– 10 g de gelatină + 60 ml de apă

– 220 g de zahăr + 60 ml de apă

– 20 ml suc de lămâie (la dorință)

– 1-2 picături de colorant alimentar (la dorință)

– 1 lingură de zahăr pudră

– 1 lingură de amidon

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Amestecați gelatina cu apa rece.

2. Alegeți o tavă de copt cu dimensiunea de 20 x 20 cm. Ungeți-o cu puțină apă și tapetați-o cu folie alimentară. Lăsați capetele foliei peste tavă. Ungeți folia alimentară din tavă și un capăt al acesteia cu ulei vegetal, folosind pensula de silicon.

3. Amestecați într-o cratiță zahărul cu apa și sucul de lămâie. Puneți cratița pe foc și încălziți ingredientele, la foc moderat. Amestecați încontinuu, până se va dizolva zahărul. Aduceți siropul până la fierbere.

4. Dizolvați gelatina la baia de aburi. Turnați în bolul cu gelatină siropul, cu un jet subțire. În același timp bateți ingredientele, folosind mixerul la viteza mică, timp de 1-2 minute, apoi la viteza maximă, timp de 8-9 minute. Ar trebui să obțineți o masă fină, pufoasă, de culoare albă.

5. Apoi picurați 2-3 picături de colorant alimentar și iar amestecați.

6. Imediat turnați, răspândiți și uniformizați compoziția apetisantă în tavă. Acoperiți compoziția cu capătul foliei alimentare (unsă cu ulei vegetal), apoi cu celălalt capăt.

7. Dați compoziția la frigider, pentru 2-4 ore, până se va răci complet.

8. Amestecați într-un vas 1 lingură de zahăr pudră cu 1 lingură de amidon.

9. Presărați suprafața de lucru cu ingredientele uscate. Răsturnați compoziția apetisantă din tavă pe suprafața de lucru. Îndepărtați folia alimentară și presărați desertul cu amestecul de zahăr și amidon. Tăiați deliciul pe porțiuni de mărimea dorită. Serviți desertul cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1