Medalioane delicioase din ardei – un aperitiv simplu, dar foarte gustos!

Vă prezentăm o rețetă de medalioane delicioase din ardei. Aperitivele din legume mereu au un aspect foarte apetisant și servesc drept decor pentru masa de sărbătoare. Medalioanele aromate din ardei gras, cu umplutură de șuncă și brânză topită, sunt cu siguranță un aperitiv perfect. Unde mai pui, că acestea se prepară uimitor de simplu, iar ingredientele pentru umplutură pot fi cu ușurință selectate după propriul gust. Bucurați-i pe cei dragi cu un astfel de deliciu și rețeta va fi la mare căutare.

INGREDIENTE

-2 ardei grași verzi

-1 radei gras roșu

-mărar

-pătrunjel

-2 pachețele de brânză topită

-75 g de unt

-4 căței de usturoi

-150 g de șuncă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Dați pachețelele de brânză topită la congelator.

2. Tocați mărunt șunca. Dacă veți procura o șuncă cu nivel caloric redus, veți obține un aperitiv dietetic.

3. Tocați mărunt verdeața. Într-un bol, amestecați șunca cu verdeața tocată.

4. Scoateți brânza topită din congelator și dați-o prin răzătoare mică. Adăugați-o în bolul cu șuncă și verdeață.

5. Adăugați în bol untul moale (la temperatura camerei). Pentru aceasta, scoateți untul din frigider cu cel puțin 30 de minute înainte de a-l folosi. Dacă ați uitat să scoateți untul din frigider, tăiați-l cuburi și dați-l la cuptorul cu microunde pentru 5 secunde. Dacă untul va fi încă tare, întoarceți-l la cuptor pentru încă 5 secunde.

6. Curățați și presați usturoiul. La fel, acesta poate fi ras prin cea mai mică răzătoare. Adăugați usturoiul în bol. Amestecați umplutura cu ajutorul unei furculițe.

7. Spălați ardeii. Tăiați-i codița și îndepărtați cotorul cu semințe. Păstrați ardeii întregi. Cel mai bine e să folosiți ardei mai mari.

8. Umpleți ardeii, cât mai dens, cu amestecul pregătit.

9. Dați ardeii la frigider pentru câteva ore. Astfel, untul se va răci și umplutura se va prinde.

10. Scoateți ardeii din frigider și tăiați-i rondele, cu grosimea de aproximativ 0.5 cm. Folosiți un cuțit foarte bine ascuțit. Ștergeți cuțitul după fiecare medalion tăiat. Astfel, aperitivul va avea un aspect îngrijit și apetisant.

11. Aranjați medalioanele pe un platou de dimensiunea potrivită. Aranjați-le pe cele cu ardei roșu pe mijloc, iar pe cele cu ardei verde – pe părțile laterale.

Urmăriți modul de preparare în materialul video de mai jos.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1