”Medovik” delicios, gata în doar 30 de minute – o rețetă simplă, cu care nici nu va trebui să întindeți blaturi!

Astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă reușită de tort leneș cu miere. Este un tort foarte delicios și fin, cu cremă aromată de smântână. Acest desert are un gust extraordinar și este foarte moale. Unde mai pui, se prepară foarte rapid și simplu – în doar 30 de minute. Vă sugerăm să pregătiți neapărat un astfel de tort senzațional.

INGREDIENTE PENTRU ALUAT  

– 80 g de miere

– 100 g de zahăr

– 100 g de unt

– 3 ouă

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1 priză de sare

– 180-200 g de făină cernută

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ 

– 400 g de smântână 20%

– 1 lingură de zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE  

1. Alegeți o cratiță mică, cu bordura înaltă, turnați mierea și puneți-o pe foc. Topiți mierea, până va începe să fiarbă, apoi turnați bicarbonatul de sodiu. Amestecați încontinuu, folosind o spatulă de lemn. Amestecați și fierbeți ingredientele, timp de aproximativ 2-3 minute, până mierea va căpăta culoarea caramelei.

2. Luați cratița de pe foc și adăugați untul. Amestecați până se dizolvă untul. Lăsați compoziția caramelizată să se răcească complet.

3. Spargeți ouăle în bolul robotului de bucătărie și bateți-le bine. Treptat adăugați zahărul în bolul cu ouăle bătute și amestecați încontinuu ingredientele, aproximativ timp de 5 minute. Potriviți masa omogenă cu 1 priză de sare. Amestecați.

4. Combinați masa omogenă de ouă cu compoziția caramelizată. Apoi adăugați treptat făina cernută și amestecați aluatul. Ar trebui să obțineți un aluat lichid, ca smântâna.

5. Turnați o jumătate din aluatul obținut pe tava de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Răspândiți și uniformizați aluatul, folosind spatula. Procedați similar cu aluatul rămas.

6. Dați tava la cuptorul preîncălzit până la temperatura de 160°C, pentru 6-7 minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.

7. Scoateți blaturile din cuptor și lăsați-le să se răcească. Tăiați marginile blaturilor neuniforme. Fărâmițați marginile blaturilor. Le veți folosi pentru decor.

8. Tăiați blaturile pe porțiuni mai mici (în 2, 4 sau 6 părți).

9. Pregătiți crema: amestecați într-un bol aparte smântâna cu zahărul pudră.

10. Asamblați tortul: așezați pe un platou 1 blat, apoi ungeți-l cu crema pregătită. Suprapuneți următorul blat și ungeți-l cu cremă. Procedați similar cu blaturile și crema rămasă. Ultimul strat trebuie să-l constituie crema. Ungeți bordura tortului cu crema rămasă.

11. Presărați tortul cu fărâmituri de blat. Dați tortul la frigider pentru 3-4 ore. Serviți desertul apetisant cu plăcere.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1