”Medovik” deosebit de delicios, fără coacere – un desert fascinant, gata în doar 20 de minute! Toți vor fi siguri de faptul că ați petrecut ore în șir la bucătărie!

Tortul ”Meovik” fără coacere este un desert original și foarte gustos. Biscuiții cu aromă fină de miere se combină perfect cu crema ușoară de smântână și brânza de vaci. Unde mai pui, în doar 20 de minute obțineți un desert deosebit de apetisant, numai bun pentru a fi servit chiar și la masa de sărbătoare. Surprindeți-i pe cei dragi cu un deliciu fascinant.

INGREDIENTE

-400 g de biscuiți crocanți cu miere (sau orice alți biscuiți după gust)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU CREMĂ

-100 g de unt moale (la temperatura camerei)

-2 linguri pline de smântână

-500 g brânză de vaci

-150 g de zahăr pudră

-1 pachețel de zahăr vanilat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

INGREDIENTE PENTRU GLAZURĂ

-100 g de ciocolată neagră (cu cel puțin 60% de cacao)

-1 lingură de lapte

-1/4 pahar de ulei vegetal fără miros

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Pregătiți crema: tăiați untul bucăți mai mici și amestecați-l cu un mixer, până veți obține o cremă albă și pufoasă.

2. Adăugați în vasul cu crema de unt zahărul pudră, brânza de vaci, zahărul vanilat și smântâna. Amestecați cu mixerul la viteză medie, până veți obține o masă omogenă.

3. Pregătiți o formă dreptunghiulară și tapetați-o cu folie alimentară. Așezați în formă un strat de biscuiți, apoi ungeți-i cu un strat uniform de cremă. Alternați astfel straturile, până veți asambla tortul. Ultimul strat trebuie să-l constituie biscuiții.

4. Acoperiți tortul cu folie alimentară și lăsați-l la temperatura camerei pentru 30 de minute. Apoi, dați tortul la frigider pentru 2 ore.

5. Scoateți tortul din frigider și răsturnați-l pe un platou. Îndepărtați folia alimentară.

6. Pregătiți glazura: rupeți ciocolata bucăți mici. Într-o vas mic, amestecați ciocolata cu laptele și uleiul. Puneți vasul la baia de aburi și amestecând încontinuu, topiți ciocolata. Vasul nu trebuie să se atingă de apă. Ciocolata trebuie să se topească datorită aburilor.

7. Luați glazura de foc și amestecați-o bine, până obțineți o masă omogenă. Lăsați-o să se răcească puțin.

8. Acoperiți tortul cu glazură. La dorință, păstrați puțină glazură și dați-o la frigider. Cu aceasta veți putea decora tortul, formând o grilă sau un desen.

Notă: Dacă veți folosi orice alt tip de biscuiți (cu excepția celor cu miere), veți avea nevoie de o cantitate mai mare decât 400 g. La dorință, puteți decora tortul cu cristale multicolore de zahăr.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1