Melitzana – o gustare grecească din vinete coapte, care m-a cucerit iremediabil

Salata “Melitzana” este o gustare tradițională grecească foarte gustoasă, aromată și moderat de picantă. Această gustare are un gust deosebit, de care te îndrăgostești iremediabil. Melitzana se prepară din vinete și roșii coapte și este asezonată cu sos de ulei și suc de lămâie.

La dorință puteți adăuga ardei iute, pentru un gust mai picant. Vă recomandăm cu drag această salată gustoasă și parfumată, perfectă pentru anotimpul cald!

Ingrediente

— 2 vinete

— 3 roșii

— 2 căței de usturoi

— 1 ceapă roșie

— ½ lămâie

— 100 ml de ulei de măsline

— 5 măsline

— 1 legătură de pătrunjel

— condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Tăiați vinetele pe lungime și faceți tăieturi în miez sub formă de plasă. Tăiați usturoiul felii și așezați-l în inciziile făcute, presărați sarea și stropiți cu ulei de măsline. Spălați roșiile și ungeți-le cu ulei de măsline.

2. Coaceți legumele timp de 45 de minute.

3. Decojiți legumele și tocați mărunt miezul vinetelor și a roșiilor.

4. Tocați mărunt ceapa și usturoiul din vinete și adăugați-le în salată.

5. Preparați sosul: amestecați uleiul de măsline cu sucul de la o jumătate de lămâie, sare și piper. Amestecați bine. Dacă vă place gustul picant, atunci adăugați mai mult usturoi. De asemenea, puteți adăuga ardei iute.

6. Tocați mărunt pătrunjelul și adăugați-l în salată. Puneți măslinele negre tăiate felii și amestecați. Salata va fi și mai delicioasă, dacă veți adăuga brânză feta.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1