Mere coapte în aluat – un desert regal în tot sensul cuvântului!

Vă prezentăm rețeta unui desert deosebit de delicios și aromat. Deși acesta se prepară foarte simplu, rezultatul cu siguranță va fi peste măsura așteptărilor. Obțineți un deliciu cu adevărat regal, ce se combină perfect cu orice băutură caldă. Aroma irezistibilă de mere și scorțișoară îi va duce chiar și pe vecini la ușa dvs.

INGREDIENTE

-6 mere

-200 g de făină

-200 g brânză de vaci (mai uscată)

-200 g de unt

-1 lingură suc de lămâie

-6 linguri de zahăr

-zahăr pudră

-scorțișoară

-sare

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina. Faceți o adâncitură pe mijloc și adăugați în spațiul obținut brânza de vaci (trecută printr-o sită) și untul tăiat bucăți. Frământați un aluat dens și omogen.

2. Înveliți aluatul în folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.

3. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 200°C.

4. Spălați și curățați merele. Îndepărtați cotorul cu semințe (păstrați merele întregi).

5. Puneți o cratiță cu apă pe foc. Când apa va începe să fiarbă, faceți focul mic și adăugați merele. Turnați sucul de lămâie și lăsați merele la foc mic pentru 5 minute. Scoateți-le din cratiță și aranjați-le pe un prosop de hârtie.

6. Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular. Tăiați aluatul pătrate mai mici, ce corespund cu mărimea merelor.

7. Aranjați câte un măr pe fiecare porție de aluat. În interior, presărați cu zahăr și scorțișoară.

8. Uniți marginile aluatului deasupra mărului și ungeți-le cu ou bătut. Aranjați-le pe o tavă de copt și dați-le la cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Lăsați-le să se răcească și presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1