Mere în aluat – un deliciu de mare efect. Abia aștept să le gust!

“Merele în aluat” sunt unul dintre cele mai simple moduri de preparare a unui desert gustos și spectaculos pentru familia dvs. Acest deliciu se prepară destul de rapid și simplu, iar rezultatul este nespus de gustos și parfumat.

Echipa Bucătarul.eu vă oferă rețeta pas cu pas, astfel încât să-i puteți răsfăța pe cei dragi în cel mai original mod. Pregătiți acest desert fabulos și laudele n-o să întârzie să apară.

Ingrediente

– 150 g de făină

– 150 g de brânză de vaci

– 4 lingurițe de stafide

– 3 lingurițe de zahăr

– 120 g de unt

– 3 mere

– 1-2 linguri de suc de lămâie

– scorțișoară după gust

– sare după gust

– zahăr pudră după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați stafidele și turnați deasupra apă clocotită, scurgeți apa și înmuiați stafidele în ceai sau lichior.

2. Cerneți făina, adăugați untul rece și frecați amestecul sub formă de firimituri. Adăugați brânza dată prin răzătoare, sărați și frământați aluatul. Dați-l la frigider.

3. Între timp curățați merele și înlăturați cotorul. Stropiți merele cu suc de lămâie și fierbeți-le într-o cantitate mică de apă timp de 5 minute. Puteți adăuga în apă puțin suc de lămâie. Scoateți merele din apă și uscați-le.

4. Împărțiți aluatul în 3 părți și întindeți fiecare bucată sub formă de turtă. Puneți mărul la mijloc, umpleți-l cu stafide și presărați-l cu zahăr. Lipiți marginile aluatului sub formă de pungă și ungeți-l cu ou bătut.

5. Tapetați tava cu hârtie de copt și așezați merele pregătite. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de 25-30 de minute.

6. Înainte de servire presărați desertul cu zahăr pudră și scorțișoară.

7. Priviți cât de simplu se prepară merele în aluat în videoclipul de mai jos.


Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1