Merită să adăugați acest ingredient și cartofii, pur și simplu, se vor topi în gură!

Acum nu mai poți surprinde pe nimeni cu bucate din cartofi. Dar să știți că cartofii obișnuiți pot avea un gust surprinzător, dacă îi veți pregăti după rețeta oferită de echipa Bucătarul.eu. Un singur ingredient poate face cartofii deosebit de gingași, aromați și apetisanți, care, pur și simplu, se topesc în gură… Notați rețeta ca să vedeți despre ce este vorba.

CARTOFI TINERI ÎN COAJĂ

Ingrediente

— 1 kg de cartofi tineri

— 450 ml de supă de pui

— 100 g de unt

— sare și condimente după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Spălați bine cartofii cu o perie și nu-i curățați de coajă. Așezați cartofii într-o tigaie adâncă și turnați supa de pui, astfel încât să fie ¾ din înălțimea cartofilor. După ce va începe să fiarbă, fierbeți cartofii la foc mic, timp de 15 minute cu capacul acoperit.

2. Apăsați fiecare cartof cu un zdrobitor de cartofi (sau cu altă ustensilă plată), astfel încât să crape, dar să nu se aplatizeze.

3. Adăugați în tigaie untul, sarea și condimentele și gătiți cartofii la foc moderat încă 10 minute până se va evapora tot lichidul și se vor rumeni. Întoarceți cartofii, ca să se prăjească și pe cealaltă parte. Cartofii sunt gata.

S-ar părea o mâncare obișnuită, dar arată spectaculos. Puteți servi cartofii cu ce doriți: usturoi tocat, verdeață sau smântână – vor fi foarte gustoși.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1