Nu mai cumpăr mezeluri din magazin – acum le prepar acasă direct în tetra pak!

V-ați plictisit de mezelurile din magazine care sunt pline de E-uri și conservanți? Încercați această rețetă de ruladă în cutie de suc, care se prepară din puține ingrediente, este foarte gustoasă și deosebit de aromată. Cutia oferă ruladei o formă ideală și se scoate ușor, astfel veți obține o gustare frumoasă și sănătoasă. La dorință puteți adăuga în ruladă prune uscate tăiate, măsline, ciuperci și alte ingrediente preferate. Savurați rulada cu plăcere!

Ruladă de pui în cutie

INGREDIENTE 

-1 kg de carne de pui

-1 lingură de gelatină

-1 linguriță de hamei-suneli

-0.3 linguriță de praf de usturoi

-0.6 linguriță de sare

-2 linguri de coniac

-piper negru măcinat după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Îndepărtați pielea de pe pulpele de pui și separați carnea de oase. Tăiați carnea bucăți mari. Înlăturați excesul de grăsime de pe piele, tăiați-o și adăugați-o în carne.

2. Asezonați carnea cu sare, piper, hamei suneli și praf de usturoi, turnați coniacul. Amestecați și lăsați carnea la marinat timp de o oră.

3. Adăugați gelatina și amestecați bine. Mutați carnea într-o cutie (tetra pak), presați-o bine și acoperiți-o deasupra cu capac.

4. Tapetați o cratiță înaltă cu o cârpă curată sau tifon, puneți tetra pak-ul în interior și turnați deasupra apă până va ajunge în partea de sus a cutiei. Acoperiți cratița cu altă cratiță sau capac și fierbeți timp de 1.5 ore.

5. Scoateți cutia din apă și puneți o greutate pe capac (de exemplu, un borcan cu apă) și lăsați să se răcească. Apoi dați rulada la frigider pentru câteva ore. După acest timp rulada va fi gata.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1