Mici de casă la tigaie, cu crustă aurie și interior suculent!

Pe vremuri, deliciile din carne erau o gustare rară, pe care mulți o puteau savura doar la sărbători. Astăzi, în comerț sunt multe produse gustoase din carne, dar nu 100% naturale. Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm o rețetă grozavă de mici de casă, foarte savuroși, aromați și apetisanți. O astfel de gustare poate fi servită într-o companie de bărbați sau alături de garnitura preferată, la o cină cu familia dragă. Aranjați micii pe frunze de salată, stropiți-i cu niște sos picant și gustarea este gata. Aroma, gustul, aspectul – totul sugerează că această gustare merită timpul petrecut la bucătărie.

INGREDIENTE  

– 400 g carne de vită

– 100 g carne de porc

– 80 g de slănină

– 3-4 căței de usturoi

– 30 g de amidon

– 50 g de făină cernută

– 3 linguri de ulei vegetal

– sare după gust

– piper negru măcinat după gust

– boia roșie după gust

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE  

1. Spălați bine carnea de vită și de porc, tăiați-o cuburi, apoi dați-o prin mașina de tocat. Adăugați în bolul cu carnea tocată usturoiul zdrobit, sarea, boiaua roșie și piperul negru măcinat după gust. Mixați bine ingredientele.

2. Tăiați slănina cuburi mici și adăugați-o în bolul cu carnea tocată. Amestecați ingredientele din bol, apoi adăugați amidonul. Omogenizați compoziția. Puneți compoziția într-un castron și dați-o la frigider pentru 1,5-2 ore.

3. Puneți făina cernută într-o farfurie.

4. Luați cu mâna câte puțină carne tocată și modelați micii. Aceștia se pot modela atât cu mâna, cât și cu un șpriț special pentru cârnaț. Treceți-i prin făină.

5. Prăjiți micii apetisanți într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până vor obține o crustă aurie. Apoi turnați puțină apă și înăbușiți-i timp de aproximativ 5-7 minute sub capac. Opriți focul. Serviți deliciul cu mare plăcere alături de garnitura preferată, legume la grătar sau salată de vară.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1