Miez moale, aromat și o crustă de cartofi incredibil de crocantă – gustul lor va încânta pe oricine!

Vă prezentăm o rețetă de pârjoale super delicioase. Acestea vor fi vedete atât la cinele în familie, cât și la masa de sărbătoare. Deosebit de aromate, suculente, cu umplutură delicioasă, cu siguranță vor capta atenția tuturor. Destul de aspectoase și apetisante, datorită crustei aurii ușor crocante, aceste pârjoale vor deveni cele mai solicitate de întreaga familie.

Ingrediente pentru pârjoale

– 400-500 g carne de porc (sau pui)

– 200-300 g de ciuperci champignon

– 100-150 g de cașcaval

– 1 ceapă

– mărar

– sare

– piper negru măcinat

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Ingrediente pentru crustă

– 2-4 cartofi

– 1 ou

– făină

– ulei vegetal

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

Mod de preparare

1. Pregătiți umplutura: fierbeți ciupercile și tăiați-le fâșii subțiri. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele și prăjiți-o puțin într-o tigaie cu ulei încins.

2. Dați cașcavalul prin răzătoare. Tocați verdeața. Amestecați ceapa cu ciupercile, cașcavalul, mărarul și puțină sare.

3. Tăiați mușchiulețul de porc (sau pieptul de găină) bucăți de dimensiune medie. Frăgeziți carnea. Presărați carnea frăgezită cu sare și piper negru după gust. Aranjați pe fiecare bucată de carne câte o lingură de umplutură.

4. Pliați marginile și formați pârjoale în formă de elipsă.

5. Curățiți cartofii și dați-i prin răzătoare. Bateți ouăle într-un bol mai adânc. Presărați suprafața de lucru cu făină. La fel, presărați făină într-o farfurie.

6. Treceți fiecare pârjoală prin făină, apoi înmuiați-o în ou și acoperiți-o cu un strat dens de cartofi rași. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc.

7. Preîncălziți cuptorul până la temperatura de 180°С. Aranjați pârjoalele pe o tavă de copt și dați-le la cuptor pentru 15 minute. La dorință, puteți folosi cuptorul cu microunde.

Notă: Obțineți niște pârjoale delicioase și suculente, ce se combină perfect cu o salată de legume și verdeață. Pentru amatorii de feluri mai picante, puteți servi pârjoalele cu muștar sau hrean.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1