Mii de gospodine fac aceste greșeli! Top 4 secrete de preparare a celor mai delicioși pelmeni!

Fierberea pelmenilor este un proces atât de simplu, acestea deseori fiind considerate o mâncare perfectă pentru burlaci. Deoarece acestea se fierb repede, sunt gata în cel mult 10 minute, deseori nu suntem atenți la procesul de preparare.

Carnea tocată de calitate și aluatul preparat corect constituie doar 60 % din succesul acestui fel de mâncare. Celelalte 40 % depind doar de modul corect de preparare a acestora. Vă prezentăm top 4 cele mai importante reguli de urmat dacă doriți să obțineți pelmenii perfecți.

1. FIERBEREA PELMENILOR

Pelmenii nu necesită a fi decongelați. Umpleți o cratiță pe jumătate cu apă și puneți-o pe foc. Așteptați până apa va începe să fiarbă. Adăugați sarea, frunza de dafin, câteva boabe de ienibahar și turmeric (astfel supa va avea o culoare frumoasă). Adăugați pelmenii. Amestecând cu grijă, așteptați până pelmenii se vor ridica la suprafață. Apoi, cu un jet subțire, turnați în cratiță un pahar cu apă rece. Fierbeți încă timp de 4-5 minute. Datorită apei reci, gustul pelmenilor va fi mai intens, aluatul se va fierbe mai bine, devenind moale și pufos.

2. PELMENI GĂTIȚI LA ABURI

Cel mai bine să gătiți la aburi pelmenii mai mari. Din cauza dimensiunii, aceștia în cratiță se pot răsfierbe sau pot rămâne puțin cruzi. Umpleți vasul mașinii de gătit la aburi cu apă curată până la nivelul indicat. Adăugați ienibahar și frunză de dafin. Ungeți grila cu puțin ulei și aranjați pe aceasta pelmenii. Gătiți-i timp de 30 de minute.

3. PELMENI PRĂJIȚI

Probabil, nimic nu se prepară mai rapid decât pelmenii prăjiți. Este cel mai simplu mod de a prepară acest fel de mâncare. Prăjiți pelmenii într-o tigaie mai adâncă cu ulei încins, pe ambele părți, până se rumenesc. Presărați cu sare și condimente. Turnați în tigaie apă, astfel încât să atingă un nivelul de 0.5 cm. Gătiți până apa se va evapora

4. PELMENI ÎN MULTICOOKER

Prepararea pelmenilor în cuptorul multifuncțional are multe avantaje: este comod, simplu, rapid și nu este nevoie să amestecați pelmenii. Aranjați cât mai uniform pelmenii în vas și turnați peste acestea un amestec de apă cu smântână în proporție de 1:2. Presărați cu sare și condimente. Sosul trebuie să acopere pelmenii, fiind cu 5-7 cm mai înalt. Gătiți la programul ”Coacere” timp de 20 de minute. Adăugați cașcavalul ras și lăsați încă pentru 10 minute la programul de ”Încălzire”.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1