”Minciunele” crocante, pe bază de chefir – un deliciu uimitor!

Vă prezentăm o rețetă de ”minciunele” delicioase, pe bază de chefir. Acestea se prepară uimitor se simplu și rapid. În rezultat, obțineți niște ”minciunele” crocante, delicioase și aromate, ce nu va lăsa pe nimeni indiferent. Serviți-le cu zahăr pudră, crema sau sosul preferat și bucurați-vă de un deliciu uimitor.

INGREDIENTE

-500 ml de chefir

-2 ouă

-4 linguri de zahăr (la dorință, puteți folosi mai mult zahăr)

-3-4 linguri de ulei vegetal

-0.5 linguriță de sare

-0.5 linguriță bicarbonat de sodiu stins cu oțet

-5-6 pahare de făină

-zahăr vanilat sau scorțișoară (la dorință)

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Într-un bol, bateți ouăle cu zahărul. Turnați chefirul și amestecați.

2. Adăugați uleiul, sarea, făina cernută și bicarbonatul de sodiu, stins cu oțet. Amestecați. Obțineți un aluat moale, omogen li nelipicios. Dacă e lipicios, mai adăugați făină. Acoperiți aluatul cu un prosop și lăsați-l la temperatura camerei pentru 20 de minute.

3. Presărați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-un blat dreptunghiular, cu grosimea de 1 cm. Dacă doriți minciunele mai subțiri, întindeți aluatul într-un blat mai subțire.

4. Tăiați blatul dreptunghiuri mai mici. Faceți o tăietură pe mijlocul fiecăruia și treceți un capăt al blatului prin spațiul din mijloc.

5. Prăjiți-le într-o tigaie cu ulei încins, pe ambele părți. Asigurați-vă ca în tigaie să fie mereu o cantitate suficientă de ulei. La necesitate, mai turnați ulei în timpul prăjirii. Aranjați-le pe un prosop de bucătărie. La dorință, presărați-le cu zahăr pudră.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1