Minciunele delicioase, după o rețetă Ungurească – moi și pufoase!

Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă bună de minciunele savuroase. Această rețetă este foarte populară în Ungaria. Secretul principal al apetisantelor minciunele este untul topit, care se adaugă la sfârșitul pregătirii aluatului. Deci, veți obține niște minciunele aromate, foarte gustoase și moi, ce vor rămâne proaspete o lungă perioadă de timp. Pregătiți delicii ispititoare la gust, din cele mai accesibile ingrediente.

INGREDIENTE 

– 4 gălbenușuri

– 250 g de făină cernută

– 1 lingură de smântână

– 50 g de zahăr

– 1 lingură de brandy

– 1+1 priză de sare

– 50 ml de lapte

– 1 linguriță de drojdie uscată

– 50 de unt

– ulei vegetal (pentru prăjit)

– zahăr pudră

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE PREPARARE 

1. Încălziți puțin laptele într-o cratiță mică, apoi adăugați 1 priză de sare, 1 priză de zahăr și drojdia. Amestecați maiaua bine, acoperiți-o cu un prosop și lăsați-o pentru aproximativ 15-20 de minute.

2. Topiți untul și lăsați-l să se răcească.

3. Combinați într-un bol aparte făina cernută cu zahărul rămas și 1 priză de sare. Amestecați ingredientele uscate.

4. Adăugați în bolul cu ingredientele uscate maiaua, gălbenușurile, brandy și 1 lingură de smântână. Omogenizați aluatul, apoi adăugați untul topit, spre sfârșitul frământării. Frământați bine aluatul.

5. Acoperiți bolul cu un prosop și lăsați aluatul pentru 30-40 de minute, la un loc cald, până se va mări în volum.

6. Puneți aluatul crescut pe masa înfăinată, mai frământați-l puțin și întindeți un blat dreptunghiular, cu grosimea de aproximativ 5 mm. Decupați blatul în forme de dreptunghiuri de mărime medie și faceți pe centrul acestora câte o incizie. Luați o formă dreptunghiulară de aluat, apucați-o de un colț și treceți-o prin incizia din centru. Procedați similar cu aluatul rămas.

7. Turnați mult ulei vegetal într-un ceaun și încingeți-l bine. Prăjiți minciunelele apetisante în ceaunul încins cu ulei vegetal, până se vor rumeni frumos.

8. Tapetați o farfurie un cu prosop de hârtie, aranjat în 3-4 straturi. Puneți minciunelele pe farfuria tapetată, ca să evitați excesul de ulei.

9. Aranjați minciunelele aromate pe un platou și decorați-le cu zahăr pudră.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1