Mini-chifle la tigaia uscată: aerate în interior, perfecte pentru sandvișuri!

Doriți o gustare tradițională din Maroc? Vă prezentăm o rețetă de ”batbuty” – mini chifle marocane, cu interior moale și pufos. Pregătirea acestora este extrem de simplă. Unde mai pui, se prăjesc în tigaia uscată, fără ulei. Chiflele pot fi folosite ca o bază pentru sandvișuri sau în loc de pâine. Sunt perfecte să le savurați în zilele de post. Nu ezitați să serviți și prietenii cu un astfel de deliciu.

INGREDIENTE

– 350 g de făină

– 0,5 – 1 linguriță de sare

– 250 ml de apă

– 1 linguriță de drojdie uscată

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE 

1. Cerneți făina într-un bol.

2. Adăugați în bolul cu făină drojdia uscată și sarea. Încălziți puțin apa și turnați-o la ingredientele uscate. Frământați aluatul, cu ajutorul mâinilor. Obțineți un aluat elastic și nelipicios.

3. Împărțiți aluatul în două părți egale. Întindeți fiecare porție de aluat într-un blat cu grosimea de 4 mm. Tăiați cercuri din aluat, cu ajutorul unei forme speciale sau cu un pahar.

4. Aranjați cercurile pe o tavă din lemn și acoperiți-le cu folie alimentară. Lăsați-le pentru 15-20 de minute. Coaceți chiflele pe o tigaie uscată, la foc mediu, pe ambele părți.

Notă: Faceți o mică tăietură pe partea laterală și umpleți chiflele cu cașcaval, sos, salată sau miere. Nu se recomandă să coaceți chiflele la cuptor, pentru că nu veți obține chifle aerate.

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1