Mini pateuri cu umplutură gingașă – sunt pur și simplu incredibile!

Astăzi vă împărtășim o rețetă deosebită de mini pateuri cu umplutură gingașă și gustoasă. Pateurile sunt delicioase și se prepară din aluat cu drojdie și unt, care este foarte moale și delicat. Puteți umple pateurile cu umplutură dulce sau sărată. Datorită gustului unic și formei deosebite, aceste pateuri vor dispărea din farfurie într-o clipă. Suntem siguri că o să vă placă aceste delicii frumoase și gustoase!

INGREDIENTE PENTRU ALUAT

-3-5 pahare de făină (550-600 g de făină)

-1 pahar de lapte

-11 g de drojdie uscată

-200 g de unt

-1 lingură de zahăr

-1/2 linguriță de sare

INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ

-piure de cartofi + ceapă prăjită + carne fiartă tocată

-ouă + ceapă verde

-orice umplutură densă, poate fi și dulce, brânză

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor

MOD DE PREPARARE

1. Topiți untul într-o cratiță și dizolvați-l cu lapte. Amestecul trebuie să fie cald.

2. Adăugați drojdia, zahărul și sarea. Amestecați și lăsați să stea timp de 5 minute. Apoi cerneți făina treptat peste amestecul de lapte și amestecați aluatul cu lingura. Când aluatul se va strânge într-o bilă moale, puneți-l pe o masă presărată cu făină. Frământați-l un pic și aluatul este gata. Nu trebuie să-l lăsați la dospit.

3. Împărțiți aluatul în 6 părți. Întindeți fiecare bucată de aluat într-un dreptunghi cu grosimea de aproximativ 3 mm. Puneți umplutura preferată de-a lungul părții lungi. Rulați într-o rolă și lipiți marginile.

4. Acum tăiați pateurile!

5. Pudrați mâinile cu făină și tăiați rola cu marginea palmei cu mișcări înainte și înapoi. Cu puțină practică veți obține pateuri rapide și frumoase!

6. Datorită tăierii în acest mod, marginile pateurilor se lipesc singure. Puteți aplatiza ușor cozile pateurilor, ca să fie mai frumoase. Așezați pateurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nu trebuie să le ungeți!

7. Coaceți pateurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau până se vor rumeni.

8. Dacă le veți rumeni ușor, pateurile vor fi mai moi, iar dacă le veți coace mai mult timp, atunci acestea vor fi mai crocante. Pateurile conțin puțin aluat și multă umplutură. Din cauza răsucirii aluatului, pateurile sunt ușor stratificate.

9. Trebuie să le încercați! Cei dragi vor fi încântați!

Echipa noastră vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

 

1