Modul corect de vopsire a ouălor de Paști cu coji de ceapă.

Drag amator ale bucatelor delicioase, se apropie Sfânta sărbătoare de Paști și am decis să vă spunem cum să vopsiți ouăle corect, prin metoda cunoscută tuturor. Unii vor spune că știu foarte bine cum să facă acest lucru, dar nu vă grăbiți cu concluziile. De fapt, nu totul este atât de simplu cum pare la prima vedere. Pentru a obține o nuanță bogată și persistentă, aveți nevoie de ceva mai mult decât doar coji de ceapă.

PRODUSE NECESARE 

– 1 kg de ceapă

– 1 linguriță de oțet

– 5 g de sare

– 2 l de apă

– frunze de verdeață sau coriandru pentru decor

– ulei vegetal

– ciorapi de nailon

MOD DE VOPSIRE 

1. Decojiți ceapa. Puneți cojile într-o cratiță și presați-le ușor. Turnați apă în cratiță, adăugați sarea și oțetul. Puneți cratița pe foc și aduceți apa până la fierbere. Fierbeți cojile timp de 30 de minute.

2. Între timp spălați bine ouăle. Lăsați ouăle să se usuce sau folosiți-vă de un prosop de hârtie, ștergându-le bine.

3. Pentru a decora ouăle, înainte de a le pune în vopsea, lipiți câte o frunzuliță de pătrunjel sau coriandru și înfășurați-le într-o bucată de ciorap.

4. Opriți focul și puneți ouăle în cratița cu cojile fierte. Lăsați ouăle în cratiță cu vopseaua naturală timp de 30 de minute. Apoi scoateți ouăle și puneți-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie. Îndepărtați fragmentele de ciorap și verdeața.

5. Apoi, pentru luciu ungeți ouăle cu niște ulei. Veți obține niște ouă cu o nuanță intensă, decorate frumos și original. Paște fericit să aveți!

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1