Moduri originale de a vopsi ouăle, preluate de la mama prietenei mele.

De Paște, întreaga familie se va aduna și va fi posibil să facă o pauză din viața de rutină, cu care s-au obișnuit. Această sărbătoare bucură inima și reunește rudele. Decorarea ouălor de Paște reunește toată familia și devine un eveniment special, mai ales pentru copii.

Cu cât modurile de a vopsi ouăle sunt mai originale, cu atât este mai interesant și plăcut să împărtășiți micile trucuri cu copiii. Pentru ei, fiecare nouă modalitate de vopsire și decorare a ouălor este o adevărată descoperire. Drag amator ale bucatelor delicioase, vă prezentăm astăzi două moduri neobișnuite de a vopsi ouăle de Paști. Acestea vor surprinde nu numai copiii, ci și pe dvs.

Puteți înmuia ouăle în vopsea alimentară și vă puteți bucura de ouă de Paște monocromatice de diferite culori. Dar le puteți decora mai interesant, fără prea mult efort. Dacă aveți copii, nu uitați să-i implicați în această meserie atractivă. Copiii vor fi mulțumiți.

Metoda 1 – Vopsirea ouălor cu coloranți alimentari

INGREDIENTE ȘI MATERIALE NECESARE

– 5-10 ouă fierte

– 10 prosoape de hârtie

– coloranți alimentari

– 6 linguri de oțet

– mănuși de cauciuc

– 6 bețișoare pentru urechi

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE DECORARE 

1. Îmbrăcați mănușile de cauciuc. Apoi dizolvați coloranții în pahare aparte conform instrucțiunii de pe ambalaj. Poate fi atât colorant alimentar uscat, cât și lichid.

2. În fiecare pahar adăugați câte 1 lingură de oțet și amestecați. Puneți câte un bețișor de urechi în fiecare pahar cu colorant. Acestea vor fi un fel de pensulă pentru decorarea ouălor.

3. Înfășurați fiecare ou în prosop de hârtie.

4. Începeți decorarea: folosind fiecare bețișor îmbibat cu vopsea, aplicați colorantul pe oul înfășurat, creând pete aleatorii multicolore. Procedați similar cu ouăle rămase.

5. Îndepărtați prosopul de hârtie, lăsați ouăle să se usuce și bucurați-vă de decorul curcubeului neobișnuit.

Metoda 2 – Ouă vopsite cu coaja de ceapă și verde de briliant 

A doua metodă este și mai interesantă. Vopsirea ouălor cu coaja de ceapă este o tradiție bine cunoscută din străvechi. Dar puteți obține un model interesant pe ouă adăugând un pic de verde de briliant în cratița cu coajă. Veți fi surprinși, dar această metodă este una dintre cele mai originale.

INGREDIENTE ȘI MATERIALE NECESARE  

– mănuși de cauciuc

– o cratiță mai veche

– soluție verde de briliant

– coajă de ceapă

– plasă de tifon

– 5-10 ouă

Notă: Vezi Măsurarea ingredientelor  

MOD DE DECORARE 

1. Tăiați coaja de ceapă mărunt și puneți-o într-un bol.

2. Turnați niște apă într-un vas. Luați un ou, înmuiați-l în apă, apoi treceți-l prin bolul cu coaja de ceapă.

3. Înfășurați oul într-un fragment de plasă de tifon, apoi legați-o. Procedați similar cu ouăle rămase. Aveți grijă să nu le spargeți.

4. Aranjați ouăle într-o cratiță și turnați apă. Folosiți o cratiță veche, deoarece va fi greu de curățat depunerile soluției verde de briliant.

5. Adăugați în cratița cu ouă 5 ml de soluție de verde de briliant. Puneți cratița pe foc și fierbeți ouăle timp de 15 minute.

6. Scoateți cu grijă ouăle din cratiță, îndepărtați plasa de tifon, apoi spălați-le sub un jet de apă. Lăsați ouăle să se usuce și bucurați-vă de decorul de marmură.

Echipa Bucătarul.eu vă dorește poftă bună alături de cei dragi!

1